Junior csapatunk után a serdülők is pályára léphettek a napokban átadott Nemzetközi Kosárlabda Akadémia vadonatúj pályáján.

 

Talán a hosszú út, és az erősebb heti edzésprogram miatt kicsit nehezebben, lassabban mozogtak a lányok. Sok hiba csúszott az egy-egy elleni védekezésben, és ha jött is a besegítés, vagy későn, vagy csak faultok árán tudtuk megakadályozni ellenfelünket a pontszerzésben. A játék képe a szünet után sem változott, hiába szereztünk szebbnél szebb kosarakat támadásban, védekezésben rengeteg volt a figyelmetlenség. A mérkőzést végül három ponttal Eördögh Edit lányai nyerték, azonban a szoros végeredmény jobb védekezéssel, akár nagyobb arányú győzelmet eredményezett volna.
„A csapatnak gratulálok a győzelemhez és a remek támadójátékhoz, védekezésben főleg egyénileg sokkal, de sokkal több kell. Nagyon hasznos és tanulságos edzőmérkőzést játszottunk, köszönjük a pécsi csapatnak a meghívást” – mondta a serdülő csapat edzője, Eördögh Edit.

Kosárlabda Akadémia Pécs – Vasas Akadémia 64-67 (15-20, 14-14, 22-16, 13-17)
Pontszerzők:
Vasas: Rátkai Eszter 18/3, Rubint Ágnes 11, Ulrich Zoé 8, Szilágyi Ágnes 8, Aho Tyra 6, Istenes Zsuzska 4, Kálmán Liza 4, László Réka 3/3, Örsi Kata 2, Láng-Miticzky Blanka 2, Kohán Patrícia 1, Záboji Tita