Serdülő csapatunk szombaton a Budapesti Serdülő Bajnokságban aratott győzelme után, vasárnap egy edzőmérkőzést is megnyert.

A Budapesti Serdülő Bajnokság soron következő fordulóján a Vasas Akadémia U14/B csapata a Kiss Lenke KS együttesét ellen lépett pályára. Már a mérkőzés elején elhúztunk ellenfelünktől, előnyünket pedig a meccs végéig tartani tudtuk.

„Lendületes kosárlabdát játszva, könnyedén győztünk. Gratulálok a lányoknak, mert egyre több dolog köszön vissza az edzésen gyakoroltakból. Sajnos még mindig volt probléma a belső pozíciók védelmével, de szép segítésekkel ezt is megoldottuk. Kár az utolsó negyedért, melyben rengeteg labdát veszítettünk saját térfélen. Kiemelném Kincső és Sophie ponterős és hasznos játékát, illetve Bogyó és Nati 1-1 elleni védőmunkáját” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Kiss Lenke KS – Vasas Akadémia/B 32-70 (2-19, 6-20, 5-19, 19-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Maróty D., Fogarassi K. 17, Hezog B., Starosta T. 7, Palánki H. 2, Édes L. 4, Igaz E. 5, Fábián S. 7, Milassin B. 4, Masier S. 18, Balás N. 4, Kemecsei Z. 2

A szombati találkozót követően, másnap a PVSK/B csapatát fogadtuk egy edzőmérkőzés keretein belül. A kezdeti lendületet követően szoros mérkőzést láthattunk, azonban lányaink nem adták ki kezükből a győzelmet.

„A PVSK/B-ben csak 2006-os születésű játékosok játszanak, ezért mi is ezzel a korosztállyal jöttünk, kiegészülve 2 játékossal az A csapatból. Jó első negyed után kezdődött a probléma. Könnyen elszórtuk a labdákat, felállt védelem ellen rendre rossz megoldásokat választottunk, csapda ellen a védő kezébe adtuk a labdát. A legszörnyűbb az volt, hogy a pályán lévő 5 játékosból védekezésben néha csak 2-3 ember dolgozott elfogadhatóan. Nem tudom ennek ellenére miként tudtunk nyerni, de sikerült. Kiemelni Rékát, érett játéka miatt, Sophiet jó belső befejezései és rengeteg lepattanója miatt, valamint Esztikét, mert egyre jobban irányítja a csapatot” – összegezte Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – PVSK/B 60-49 (15-8, 13-11, 14-14, 18-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Maróty D., Herzog B., Ilcsik B. 2, Hruby L. 2, Benyovszki P. 1, Igaz E. 9, Halász L. 2, Masier S. 14, Soós K. , Szabó F. 8, László R. 8, Mészáros T. 11, Édes L. 2