Amazonjaink a Török Sasok ellen léptek pályára, a hétvégén az országos bajnokság második fordulójában. A látható fejlődés sajnos nem párosult győzelemmel, azonban lányaink egyre közelebb járnak a sikerhez.

Sok biztató jelenet volt a meccsen, szép kézváltások, befutások, okos meglátások. Alap és oldalvonali bedobásból többször is sikerült kosarat szereznünk.  Hellyel közzel a védekezünk is rendben volt, a 36 kapott pont a múlt heti 71-hez képest jelentős javulás, e mellett a palánk alatt is egyre eredményesebbek a lányok, ami a lepattanózást illeti.
„Sajnos támadásban pontatlan játékot nyújtottunk, ha egy kicsit összeszedettebbek lettünk volna, ez egy 10 pont körüli győzelem lehetett volna. Nem tudtuk megbecsülni a labdát, szokásosnál is több kihagyott tiszta ziccerünk, és eladott labdánk volt. Látható, hogy még mindig van hova fejlődni, azonban örülök annak, hogy előre haladunk, és napról napra egyre ügyesebbek a lányok” – összegezte Kiss Máté, a csapat edzője.

A mérkőzésen Csercsa Eszternek eltört a kisujja, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

Török Sasok – Vasas Amazonok 36-31 (4-6, 12+5 2+6, 10-11, 5-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Fábián Szofi 10, Dúl Fanni: 2, Kiss Zóra: 1, Csercsa Eszter: 2, Schannen Zoé 7, Kiss Kamilla: 2, Bori Liza 3, Takács Orsolya: 2, Kaszás Lili 1, Lengyel Luca 1
Török Sasok: Komlósi-Geri Tímea: 7, Kálmán Villő: 7, Magyari Bianka 5, Kálmán Hanna: 4, Szűcs Bettina: 1, Szikszai Franciska: 6, Berkli Nóra: 2, Hargitai Viktória: 2, Polyucsak Mercédesz: 2