Elrajtolt a Vasas Amazonok idénye, lányaink a Csata és a BEAC ellen léptek pályára a nyitányon. Mindkét találkozó komoly küzdelmet hozott, a kezdeti nehézségek után azonban sikerült bezsebelni egy győzelmet.

„Az év első gyerek meccse döcögősen indult, a héten három játékos nem tudott edzeni különböző okok miatt, így a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy vasárnap reggelre 12 játékosunk álljon harcra készen a pálya szélén. Kevés lehetőségünk volt együtt edzeni és ez sajnos meg is látszott az első meccsen. Több pontatlan passzunkat is kosárra váltotta ellenfelünk, akiknek rengeteg gyorsindítást engedtünk. A második félidőre sikerült picit összeszedni magunkat, a két csapat közötti különbség azonban a meccs végéig megmaradt. Arra kértem a lányokat, hogy kapják össze magukat, hiszem még egy mérkőzés hátra van. Hatalmas pozitívum számomra, hogy a csajok egytől-egyik végig küzdöttek, a hátrányunk ellenére sem veszítették el lelkesedésüket” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 35-64
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Toman Zsófi 8, Bodnár Sári 7, Firle-Kiss Bora 5, Tompa Nonó 4, Karli Dóri 3, Bacsa Szonja 2, Pácza Blanki 2, Bogdán Fanni 1, Márton Lia 1, Béres-Nagy Szofi 1, Marton Szilvi 1

„A második meccsre nem volt sok időnk felkészülni, az előző meccs hibáiból próbáltunk tanulni, illetve a pozitívumokból építkezni. Fantasztikus játékkal kezdtük a mérkőzést, első ötösünknek sikerült az egész mérkőzés hangulatát megalapoznia. Agresszív védekezés, gyorsindítások, gyönyörű passzok és szuper egy-egy játékok voltak jellemzőek a csapatra. Büszke vagyok a lányokra, hogy így összeszedték magukat, igazi csapatként arattak ma győzelmet” – értékelt Farkas Fanni.

BEAC Újbuda – Vasas Amazonok 58-66
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bodnár Sári 13, Tóth Frotti 12, Pácza Blanki 10, Karli Dóri 9, Toman Zsófi 5, Bogdán Fanni 5, Firle-Kiss Bora 5, Tompa Nonó 4, Marton Szilvi 3