A Vasas Akadémia a BK Zabiny ellen játszott a Pasaréti Sportcentrumban, Földi Attila lányai 47-71 arányban kaptak ki a brnói csapattól.

NBI/A-s csapatunk fiatal kerete, és a játékosok utánpótlás válogatottakban való részvétele miatt későn kezdte meg felkészülését felnőtt együttesünk. A teljes keret mindössze néhány napja áll Földi Attila rendelkezésére, ami azt bizonyítja, hogy ezek még abszolút az első lépések, azonban a vezetőedző bizakodik a szezon kezdete előtt: „Sajnos, amíg más csapatok ilyenkor már a felkészülésük befejező fázisában vannak, mi első meccsünket játszottuk kevés együttlét után, így számítani lehetett rá, hogy kaotikusak leszünk, főleg úgy, hogy egy erősebb ellenféllel álltunk szemben. Ennek ellenére, az első húsz percben szinte tökéletesen teljesítettek a lányok, majd a második félidőben szép lassan esett szét a játékunk. Első mérkőzéshez képes, nagyon sok pozitív dolgot mutattunk, és így elégedett vagyok a lejátszott mérkőzéssel” – nyilatkozott Földi Attila.

Egy pár napig ismét a munkáé lesz a főszerep, aztán a hétvégén újra mérkőzéseket játszik a felnőtt csapat Prágában. „Még ez sem főpróba, és ide sem kompletten érkezünk, hiszen Böröndy Vivien Indiában szerepel a 3×3 válogatottal. Főpróba a Buducnost Podgorica ellen lesz 27.-én, majd ugyan azon a hétvégén kezdjük a bajnokságot. Az igazság, hogy nyomás a Győr elleni meccsen sem rajtunk lesz” – mondta a vezetőedző.

Vasas Akadémia – BK Zabiny 47-71 (15-18, 16-16, 12-20, 4-17)
Pontszerzők:
TÓTH O. 13, BÖRÖNDY 9, KARAKASEVIC 8, SMAILBEGOVIC 4, VARGA 3, VUKOV 2, BACH 2, BUDÁCSIK 2, DOMBAI 2, TÓTH F. 2, BOROS, HELJIC, HIZSNYIK