Kadett/B csapatunk Győrbe látogatott a hétvégén, ahol egy nehéz találkozó várt lányainkra. Többen hiányoztak a csapatból, ráadásul az előző napi mérkőzések is sokat kivett a fiatalokból. Ambrus Szandra tanítványai igyekeztek helyt állni, de a házigazda magabiztos győzelmet aratott.

A hétvégi mérkőzés előtti felkészülés nem ment gördülékenyen. Nem tudtunk 5-5 ellen gyakorolni, betegség is hátráltatta a csapatot, illetve négy olyan serdülő játékos is utazott velünk, akik előtte nap két meccset játszottak Miskolcon. A mérkőzés elejétől fogva érvényesítette tudásbeli és magasságbeli fölényét a Győr, amire mi nem tudtunk érdemben reagálni. Nagyon nehéz meccs volt ez számunkra, sok hibával és enerváltan játszottunk. A mérkőzés folyamán mégis akadtak szép összjátékok, amivel nehezebb pillanatokat tudtunk okozni ellenfelünknek. Eljött viszont az a pont, amikor az eddigi húzóembereink nem voltak velünk és ezáltal egy hiányzó láncszem keletkezett a csapatban. Ez a helyzet arra kell, hogy ösztönözzön minket, hogy még szorosabban összekovácsolódjunk és együttes erővel szembenézzünk ezzel a kihívással. Hiszek a lányokban és abban is, hogy ez a tapasztalat csak erősíteni fog minket – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

UNI Győr NKA/A – Vasas Akadémia/B 109-39 (33-4, 26-15, 25-9, 25-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Karli D. 9/6, Béres-Nagy Sz. 8, Kendelényi L. 6, Firle-Kiss B. 2, Bodnár S. 2, Varga S. 2, Tompa N. 2, Nagy B. 5, Horváth R. 3, Kövesdi L., Éber J.