U16-os csapatunk a kiemelt kadett bajnokság felsőházának második mérkőzésén a Kanizsai Vadmacskák ellen csapott össze. Remek rajtot követően megéreztük egyik kulcsjátékosunk hiányát, ellenfelünk pedig átvette az irányítást. Egy utolsó hajrával belátható távolságra zárkóztunk, győzni azonban ezúttal nem sikerült.

„A rájátszás második mérkőzésére Van Rijs Dóra nélkül kellett kiállnunk. A mérkőzés első negyedében úgy tűnt, hogy meg tudják oldani a feladatot nélküle is a lányok. Szépen működött a letámadásunk, sikerültek a gyorsindításaink (19-28). A második negyedben azonban, ahogy gyűltek a faultjaink és ahogy fáradtak a kulcsembereink, egyre fogyott az előnyünk. A félidőre már átvette a vezetést az ellenfél (41-38). A harmadik negyedben még tudtuk tartani magunkat, de a negyedik negyedben már egyre nehezebben bírtuk el az ellenfél agresszív egy-passz védését. Sok labdát adtunk el hátvéd helyen, amiből ajtó ablak ziccereket kaptunk, és sem a betörések, sem a külső dobások védése nem működött. A 35. percben 78-60 állt az eredményjelzőn, amikor sikerült az utolsó erőtartalékokat mozgósítva egy 0-10-es futással tíz pont alá bejönnünk (78-70). Még volt másfél percünk, de az ellenfél sajnos rendezni tudta sorait, és végül tíz ponttal megnyerte a mérkőzést. Egy-egy periódusért nagyon büszke vagyok a lányokra, de védekezésben és a lepattanó szerzés terén sokkal többet kell nyújtanunk, és jobban kell koncentrálnunk. Gratulálok az ellenfél két kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosának, valamint tőlünk kiemelném Van Rijs Lucát (19 IBM, 5 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 4 szerzett labda, 5 gólpassz) és Tóbel Líviát (17 IBM, 8 lepattanó). Remélem a továbbiakban az első éves kadettjaink közül egyre többen nőnek majd fel a feladathoz, és lesznek a kadett csapatunk kulcsemberei” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Kanizsai Vadmacskák SE – Vasas Akadémia/A 82-72 (19-28, 22-10, 21-18, 20-16)
Pontszerzők:
Kanizsai Vadmacskák SE: Zsámár P. 20/12, Baa D. 53/6, Füredi L., Horváth L. 4, Bánhegyi D., Csuha P. 3, Trifán Zs., Szórád A., Lamm D.
Vasas Akadémia/A: Aho Tyra 7/3, Van Rijs Luca 21, Villányi Diána 6, Örsi Kata, Antal Fanni 6, Kádár Orsolya 7, Tóbel Lívia 14, Rubint Ágnes 6, Szilágyi Ágnes 3, Sztraka Bíborka 2, Fogarasi Kincső, Hámori Bernadett