Június 14. és július 2. között három turnusban rendezett kosárlabda tábort a Vasas Akadémia a legfiatalabb korosztálynak. Összesen 120 gyerek vett részt a szervezett foglalkozásokon, ahol az önfeledt szórakozás mellett a kosárlabdáé volt a főszerep. 

Jókedv, kacagás és rengeteg játék. Talán így jellemeznék a tábori életet a jelentkezők. Három héten keresztül fogadtuk a már valamilyen formában hozzánk járó, illetve külsősként csatlakozó gyerekeket. A három hét alatt 120 kislány fordult meg Pasaréten, közülük 60-an újonnan érkeztek hozzánk. Ekkora létszámban még sosem táboroztunk, így gondos előkészületek előzték meg a tábor mindhárom turnusát.

Edzőink mellett kadet és junior lányaink segítették a programokat a játszótéren, amit nemcsak ők, hanem a kicsik is nagyon élveztek. Több csoportban, napi három edzést szerveztünk a hozzánk jelentkezőknek, melyben a kosárlabda mellett atlétika, mozgás- és koordinációs képességfejlesztés is helyet kapott. A szabadidőben társasjátékok, számháború, beszélgetős játékok voltak. A nagy meleg ellenére mindig sikerült valamilyen formában lehűlni, lehetett szó vízi csatáról, a nagy fa árnyékáról, vagy a csarnokban való csendespihenőről.

Összességében nagyon sikeres heteket zártunk. Reméljük, hogy augusztustól és szeptembertől a kis táborozók újra csatlakoznak a Vasashoz!