Szerdán ismét felülkerekedett rajtunk a BEAC Újbuda, így a Vasas Akadémia felnőtt csapata a tizedik helyen zárja a 2018/19-es NBI/A szezont.

Jól nyitottuk a mérkőzést, a megbeszéltek alapján agresszív védekezéssel igyekeztünk összezavarni az ellenfelünket. Ez a lendület azonban nem tartott sokáig, egyrészt a faultproblémák miatt, másrészről pedig érthetetlen okok miatt kiengedtünk. Az első negyed végül döntetlen eredménnyel zárult, de sajnos nagyon sok pontot adtunk ismét saját hibánkból az ellenfélnek.

A második negyedben a védekezésünk még tovább puhult, és teljesen felismerhetetlen volt. Ebből adódóan elől sem találtuk a ritmust, és sem centerposzton, sem mezőnyposzton nem találtunk megoldásokat. Sajnos Bach Bogi is ebben a negyedben sérült meg, ezért őt nem tudtuk tovább használni a mérkőzés folyamán.

A harmadik negyedben már sikerült némileg agresszívabban védekezni, de sajnos nem nagyon látszódott meg az eredményen, hiszen csak két pontot sikerült faragnunk a hátrányunkból, így a negyedik negyedben kellett megpróbálni fordítani.

Ez az utolsó etapban majdnem össze is jött, felzárkóztunk ellenfelünkre, ám kulcsszituációkban nem tudtuk megtenni a kegyelemdöfést, és áttörni azt a pontot, hogy átvegyük a vezetést. Kihagyott helyzeteinkért jött a büntetés, így végül ismét vereséget szenvedtünk a BEAC ellen.

“Sajnos ilyen tud lenni a sport és ez az árny oldala. Egy dobáson múlott, hogy mi legyünk az év meglepetés csapata és csodát tegyünk, ehelyett gyengébben zártuk a szezont, mint tavaly. Nem volt vezérünk, nem volt meg a kellő harciasság sem, amit megszoktunk, és ez túl sok így együtt. Muszáj megvizsgálni, hogy mik azok a dolgok, amiket javítanunk kell, akár a keretben, akár taktikailag, és jövőre újult erővel hozzálátni a bajnoksághoz” – összegezte a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 75-69 (21-21, 19-10, 15-17, 20-21)
Pontszerzők:
BEAC Újbuda: Laklóth A. 16/9, Kostowicz S. 19, Dúl P. 3, Szabó D. 11/6, Beckley J. 4, Papp K. 12/3, Galántai A. 2, György T. 8, Kovács V., Mandic J., Suppán A., Tóth D.
Vasas Akadémia: Dombai R. 8/3, Heljic S. 11/3, Tóth O. 5/3, Karakasevic J. 4, Bach B. 2, Böröndy V. 12, Varga A. 18/6, Vukov S. 5/3, Smailbegovic N. 4, Budácsik D., Boros B., Madár K.