A Tippmix Női NBI/A bajnokság 15. fordulóján a Vasas Akadémia a veretlen DVTK Hun-Therm otthonába látogatott. A második negyedet leszámítva tartani tudtuk a lépést a diósgyőriekkel, akik végül 63-53-as győzelmet arattak. 

Az első perc egyik oldalon sem hozott kosarat, Myah Taylor jóvoltából kezdtük meg a pontgyártást, amire a házigazda Tadic révén 6-0-s rohammal tudott válaszolni. Főleg támadásban voltak pontatlanságok minkét csapatnál a kezdetekben, a negyed felénél azonban ismét ellenfelünk kapta el jobban a fonalat. Grigalauskyte találataival vette kézbe a kezdeményezést a DVTK, de Budácsik Dorka és Iggy Allen is eredményes tudott lenni, aminek köszönhetően tartani tudtuk a lépést. Vég-Dudás duplájával kilenc pontra nőtt a különbség, amit hét pontra tudtunk csökkenteni a játékrész végére. Charles és Kányási kosaraival nőtt tíz pont főlé a hazaiak előnye a folytatásban, Madár Eszti ziccerével még korrigálni tudtunk, de a folytatásban a diósgyőriek ritmust váltottak. Védekezésben szervezettebben mozgott ellenfelünk, hibákra kényszerítve Milos Pavlovic tanítványait. A szokásos hullámvölgy ezúttal a második negyedre esett a Vasas részéről, támadásban nem tudtuk tartani a lépést a bajnokság egyetlen veretlen csapatával. 39-21-es eredménnyel zárult az első félidő, a hazaiak megnyugtató előnyre tettek szert.

Iggy Allen hárompontosára Kányási válaszolt szinte azonnal, az adok-kapok a DVTK-nak jött ki jobban, hiszen néhány perc elteltével húsz pont fölé nőtt a diósgyőri előny. Tóth Orsi büntetőivel és Myah Taylor öt pontjával tudtunk zárkózni, irányítónk ráadásul rövid idő alatt két triplát is értékesíteni tudott. Elkaptuk a fonalat, védekezésben és támadásban is magasabb hőfokra kapcsoltunk, ennek ellenére a hazaiak tartani tudták a tisztes távolságot. Bár a harmadik negyedet sikerült megnyernünk és csökkentettük hátrányunkat, 15 pontos különbség volt a két csapat között az utolsó tíz percre kanyarodva. Boros Berta kosarával kezdődött a végjáték, de a DVTK a duplára és Madár Eszti hárompontosára is válaszolni tudott. Nem adták fel lányaink a harcot, Jáhni Zsófi ziccerével hosszú idő után tíz ponton belülre tudtunk zárkózni, majd három perc gólcsendet követően Iggy Allen csökkentette hétre a különbséget. Nagyot harcoltak lányaink az utolsó percekben is, de a jó védekezést és labdaszerzéseket nem sikerült pontokra váltani. Az idő is kezdett ellenünk dolgozni, ellenfelünk pedig előnye tudatában még jobban lassította a játékot. 63-53-as eredménnyel zárult a találkozó, a papírforma tehát nem borult, de a tisztes helytállás sikerült.

 

DVTK Hun-Therm – Vasas Akadémia 63-53 ((19-12, 20-9, 14-17, 10-15)