Hétvégén rendezték a leány kadett bajnokság selejtezőjét, ahol a Vasas Akadémia U14-es serdülő csapata is képviseltette magát. Fiatal csapatunk a “B “ csoportban a ZKTE Zalaegerszeg, az MTK Budapest valamint a PVSK NKA csapataival játszott az MTK városmajori csarnokában.

„Bátran, megilletődöttség nélkül kezdtük első kiemelt kadett mérkőzésünket, fiatal csapatunk egész pályán hajtotta ellenfelét, és a labdaszerzésekből könnyű kosarakkal hamar tíz pont lett a különbség. Sokat cseréltünk, hogy szinten tudjuk tartani az agresszív védekezésünket, örülök, hogy mindenki élt a lehetőséggel és pontot, pontokat is szerzett” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

ZKTE – Vasas Akadémia/C 35-80 ( 12-25, 9-17, 3-20, 11-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 13, Rátkai Eszter 16/6, Duka Lili 12, Kálmán Liza 2, Kohán Patrícia 8. Csere: Masier Sophia 4, Igaz Eszter 4, László Réka 6, Kemény Szófia 10, Édes Luca 2, Hruby Laura 1, Herzog Bora 2

„Az esti mérkőzést figyelmetlenül, sok eladott labdával kezdtük, amit a hazai csapat könnyű ziccerekkel büntetett. Amikor megnyugodott a csapat és az egyéni, valamint a csapatvédekezés is összeállt, támadásaink is lendületesebbek és eredményesebbek lettek. Ezen a mérkőzésen már megtapasztalhatták a lányok, hogy mennyivel gyorsabb és fizikálisabb egy kadett mérkőzés, de mindenki felvette a kesztyűt és hatalmasat harcolt” – mondta Eördögh Edit.

MTK Budapest – Vasas Akadémia/C 47-61 ( 12-12, 6-20, 12-18, 17-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 12, Rátkai Eszter 22/6, Duka Lili 6, Kálmán Liza 2, Kohán Patrícia 2, Csere: Masier Sophia 8, Igaz Eszter 2, Halász Luca, Fábián Szofi 8, László Réka, Szabó Flóra, Hruby Laura

„A pécsi csapat ellen már kiütközött a két csapat közötti egy-két év kor-, illetve fizikális különbség. Ellenfelünk agresszív egész pályás csapdás védekezése sok eladott labdára, és rossz döntésekre kényszerítette csapatunkat,ami miatt az első negyed végére 16 pontos hátrányba kerültünk. A második negyed sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, elhitték a lányok, hogy a gyors játék nem egyenlő a kapkodással, és a türelmesebb játék eredményesebb is lehet. Szünet után a félidei 20 pontos hátrányunkat hatalmas szívvel, óriási küzdelemmel és csapatmunkával a negyed végére a felére csökkentettük ( 40-50 ), de ezt a ritmust fiatal csapatunk az utolsó negyedben már nem tudta tartani” – összegezte Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/C – PVSK NKA 46-81 ( 8-24, 12-16, 20-10, 6-31)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 4, Rátkai Eszter 10, Duka Lili 20, Kálmán Liza 3, Kohán Patrícia 2, Csere: Masier Sophia 4, Igaz Eszter, Halász Luca 2, Fábián Szofi 2, Kemény Szófia, Szabó Flóra, Hruby Laura

„Gratulálok a pécsi csapatnak a csoportgyőzelemhez, de maximális dicséret illeti serdülő csapatunkat, nagyszerűen helyt álltak a kadettek között, és bizonyították, hogy alázatos munkával és példás hozzáállással nagyszerű teljesítményre képesek” – tette hozzá Eördögh Edit.