Nagyszerű mérkőzéssel kezdte serdülő/A csapatunk az idei évet a Budapesti Kadett Bajnokságban. A Kiss Lenke Kosársuli kadett/A csapata ellen játszottunk, korban, súlyban és magasságban messze elmaradva ellenfelünktől.

A kezdeti megilletődöttség után ( 19-10), a második negyedben elkezdtünk agresszívabban védekezni, és türelmesebben támadni. Gyors indításokkal, valamint pontos távoli dobásokkal a negyed végén egy 0-9-es rohammal a félidőre 1 pontra zárkóztunk fel ( 36-35). A második félidőben is minden pontért meg kellett küzdenie csapatunknak, a kemény munka pedig meghozta gyümölcsét. A 27. percben az ötödik sikeres hárompontos dobásunkkal sikerült átvennünk a vezetést, az eredményjelző 49-51-et mutatott. Sajnos sokáig nem örülhettünk, érezte ellenfelünk, hogy ez az eredmény inkább fiatal csapatunkra nézve hízelgő és az utolsó 10-12 percben érvényesítette a papírformát.

„Serdülő csapatunk hatalmasat küzdött ezen a mérkőzésen is, és mindent megtett a győzelemért, de a hatalmas fizikai különbség felőrölte a lányokat. Gratulálok a csapatnak, óriási szívvel játszottak, remek felkészülési meccs volt a jövő heti serdülő forduló előtt” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Kiss Lenke KA – Vasas Akadémia 74-58 (19-10, 17-25, 23-17, 15-6)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 22/12, Aho Tyra 9, Szilágyi Ágnes 8, Mészáros Tánja 7/3, Örsi Kata 4, László Réka 3/3, Ulrich Zoé 2, Kálmán Liza 1, Záboji Tita 1, Istenes Zsuzska 1, Láng-Miticzky Blanka