U12/A csapatunk a hétvégén lejátszotta a gyerek bajnokság második fordulóját. Lányaink a MAFC és a Török Sasok ellen léptek pályára, mindkét mérkőzésen magabiztosan és ponterősen játszottunk.

A forduló első mérkőzését lendületesen kezdtük, már az első negyedben sikerült nagyobb előnyt szereznünk. A lányok a negyedik negyed kivételével végig koncentráltak és végrehajtották a megbeszélteket. A ponterős játékunk mellett sok okos passzt adtunk egymásnak, így igazán látványos akciókat hajtottunk végre. Kiemelném Takács Sári játékát, aki nemcsak lepattanókat gyűjtött, hanem lendületes ziccereket is értékesített. Sári mellett Deák Zsófi, Jakó-Szalai Zita és Lévai Juli is kiemelkedően védekeztek – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

MAFC – Vasas Amazonok 21-72 (1-23, 9-18, 5-25, 6-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Takács Sári 15, Jakó-Szalai Zita 12, Deák Zsófi 12, Örsi Anna 8, Szabó-Iván Lili 6, Lévai Juli 6, Dávdi Léna 5, Hermány Kati 4, Mayr Jana 2, Sárga Emese 1 Gaál Száva 1

Második mérkőzésünket a már ismert Törekvés csapata ellen játszottuk, akiknek sajnos az egyik kulcsemberük hiányzott. Az első negyedet megilletődve kezdtük, viszont egy időkérés után sikerült rákapcsolnunk a sebességen, amit át tudtunk vinni a második játékrészre is. Sajnos a félidő után nem sikerült a koncentrációnkat továbbvinnünk, így ezt a negyedet a sok eladott labda és fault miatt elveszítettük. A negyedik negyedre azonban visszatértünk a mérkőzésbe, labdaszerzések után több gyorsindításunk is sikerrel fejeződött be. Nagyon büszke vagyok a lányokra a mai teljesítményükért, sokat dolgoztunk az elmúlt egy hónapban. A csapat minden tagja küzdött a győzelemért és elmondható, hogy óriási fejlődésen megyünk át. Remélem, hogy ezen az úton dolgozunk a következő hónapban is tovább – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Török Sasok 68-45 (19-11, 14-7, 11-20, 24-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Szabó-Iván Lili 10, Jakó-Szalai Zita 9, Örsi Anna 8, Horváth Mira 8, Takács Sári 7, Mayr Jana 7, Deák Zsófi 6, Sárga Emese 5, Dávid Léna 4