A Vasas Amazonok U12-es csapata két mérkőzés játszott a hétvégén. A bajnokság 7. fordulójának első mérkőzésén elfogyott a lendület a végére, egy kis pihenő után azonban magabiztosan játszottak lányaink és nyerni is tudtak.

„Nagyon vártuk már ezt a fordulót, sokat készültünk edzéseken, ahol leginkább a védekezésen volt ezúttal nagy hangsúly. A Kaszások ellen a harmadik negyed végéig tudtuk tartani magunkat, illetve a koncentráció is sajnos az utolsó negyedre fogyott el. Annak ellenére, hogy nem tudtunk teljes csapattal kiállni, a lányok nagyon szépen dolgoztak, bátrak voltak és végrehajtották minden utasításunkat. Sajnos az utolsó negyedben fault problémák miatt Lujzit hamar elveszítettük, ez pedig megrendítette a csapatot, nem tudtunk innen felállni. Az egyetlen fájó pont erről a mérkőzésről a sok lepattanó, amit nem szedtünk le. Ebből adódóan sok kosarat kaptunk második esélyből. Nagyon hosszú mérkőzést játszottunk több nehezítő tényezővel, de én nagyon büszke vagyok rájuk. Kiemelném támadásban Éber Jankát és Varga Sárát, akik negyedeik húzóemberi voltak” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Óbudai Kaszások/A – Vasas Amazonok 71-56 (15-15, 16-24, 15-10, 25-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 16, Varga Sára 11, Kövesdi Lujza 10, Ábrahám Anna 7, Mayr Jana 4, Dávid Léna 3, Örsi Anna 3, Balás-Piri Kata 1, Bogyó Laura 1

„Egy meccs pihenő után a Budafok ellen léptünk pályára, ahol a csata a B csoportban maradásért ment. Ezzel a meccsel is sokat foglalkoztunk, hiszen decemberben már játszottunk ellenük. Tudtuk, hogy egy futós, intenzív, kemény csapat vár ránk. Élmény volt látni, hogy a lányok megrázták magukat az első mérkőzés után, és az első negyed első percétől kezdve elszántan küzdöttek a győzelemért. Az első negyedet Mayr Jana és Éber Janka, a másodikat Varga Sára és Kövesdi Lujzi vitték a hátukon, de mindig volt olyan ember, aki tudott hozzájuk csatlakozni. Jusztin Áfra is megrázta magát, védekezésben szép teljesítményt nyújtott. A két érkezőnk, Jakó-Szalai Zita és Szabó Emma is felszabadultan, bátran szálltak be. Az mindkét mérkőzés után megfigyelhető volt, hogy sajnos képesek vagyunk egy félidő után elhinni, hogy jól büntetőztünk, megnyertünk egy meccset. Azonban az első mérkőzésből tanulva nem engedtük el annyira a gyeplőt a másodikon. Muszáj megtanulnunk, hogy egy mérkőzésen végig koncentrálnunk kell, nem örülhetünk előre, csak akkor amikor a játékvezetők lefújták azt” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budafoki Bikák 80-62 (22-7, 29-19, 19–17, 11-19)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Mayr Jana 14, Varga Sára 11, Éber Janka 11, Kövesdi Lujza 10, Jakó-Szalai Zita 8, Jusztin Áfra 8, Ábrahám Anna 5, Örsi Anna 5, Tóth Fanni 4, Bogyó Laura 3, Szabó Emma 1