Három hiányzóval vágott neki a Vasas Amazonok kenguru csapata a bajnokság ötödik fordulójának. Alapembereket is pótolni kellett a pályán, így néhány játékosunk egészen új szerepben is kipróbálhatta magát.

„Az Újpest elleni mérkőzés előtt mindentől függetlenül a lányoktól azt kértük, hogy a tőlük telhető legtöbbet tegyék meg a pályán. A hetekben kezdett el bennük tudatosulni az add és fuss játék szervezett keretek között, amit párszor tudtunk is teljesíteni. Ennek hátrányaként kevés olyan játékos volt a pályán, aki veszélyes lett volna a gyűrűre. A védekezésünk szépen alakul. Az előző edzőmérkőzésen hibaként említettük a lepattanót, amit most nagyobb arányban sikerült megszereznünk” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Újpest-MT/A – Vasas Amazonok 62 – 44 (16-7, 17-18, 12-8, 17-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:  Jakó-Szalai Zita 17, Dávid Léna 11, Tapodi Sári 4, Horváth Csilla 3, Kuntzl Anna 3, Gaál Száva 1, Szabó-Iván Lili 1, Kozeschnik Dorci 1, Péter zsófi 1, Lévai Juli 1, Sárga Emese 1, Klemencsics Sári

„Egy mérkőzés szünettel játszottuk a másodikat. Az eredménytől függetlenül a lányok megtettek mindent a pályán. Szép védekezést, remek gyorsindításokat vagy épp szerzett labdákat tudtunk csinálni. Összességében a mérkőzésről több olyan játékos is hiányzott, akik alapemberei a csapatnak, de ez is egy remek lehetőség volt arra, hogy a többiek felvállalják ezeket a szerepeket. Így többen is voltak, akik hozták-vitték és dobták a labdát. Remélhetőleg mindenki tanul ezekből a mérkőzésekből és a cél előttünk van” – értékelt Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Budafoki Békák 52-72 (10-15, 17-25, 11-6, 14-26)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 16, Dávid Léna 15, Tapodi Sári 6, Gaál Száva 5, Szabó-Iván Lili 3, Kuntzl Anna 3, Horváth Csilla 2, Péter Zsófi 1, Lévai Juli 1, Sárga Emese, Klemencsics Sári, Kozeschnik Dorci