A Vasas Bolhák U12/B csapata is pályára lépett a hétvégén a gyerek bajnokság első fordulójában. Komoly ellenfelekkel kellett farkasszemet néznie lányainknak, akik rengeteget tanultak a mérkőzésekből.

“Már a bemelegítésnél látszott, hogy ellenfelünk játékosai tapasztaltabbak és magasabbak nálunk. Ennek ellenére az első és a harmadik negyedben jól tartottuk magunkat, Jakó-Szalai Zita gólra törő támadójátékának, Szabó Emma jó védekezésének és Szemerédi Szonja helyzeteinek köszönhetően. A vereség ellenére sokat tudtunk tanulni a mérkőzésen” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

MTK Budapest – Vasas Bolhák 68-17 (17-10, 10-0, 5-3, 6-4, 30-0)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jakó-Szalai Zita 10, Szemerédi Szonja 3, Semethy Yvonne 1, Szabó Emma 1, Sepsey Lilla, Horváth Csilla, László Tamara, Tapodi Sári, Márton Gréta, Gaál Száva, Péter Zsófia, Bakos Rozina

“A második mérkőzésünkön is egy tapasztaltabb ellenféllel kerültünk szembe. Az első negyed elején, sajnos fejben és lélekben is az öltözőben maradtak a lányok. Később azonban már jól küzdöttek, jó helyzeteket alakítottak ki és igyekeztek védekezésben is. Jakó-Szalai Zita és Szabó Emma mellett most már sokkal bátrabban játszott László Tamara, Tapodi Sári, Sepsey Lilla is, és nagyot küzdött Gaál Száva és Péter Zsófi. Sokat tanultunk ezen a mérkőzésen is, amit kamatoztatni tudunk majd a jövőben” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – Csata Pannónia 20-83 (4-28, 6-16, 4-6, 1-18, 5-15)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jakó-Szalai Zita 5, Szemerédi Szonja, Semethy Yvonne 1, Szabó Emma, Gaál Száva, Horváth Csilla, Sepsey Lilla 3,László Tamara 5, Tapodi Sári 3, Márton Gréta 2, Péter Zsófia 1, Bakos Rozina