Fantasztikus napon van túl a Vasas Amazonok csapata, lányaink ugyanis Sopronban töltötték a szerdai napot, ahol amellett, hogy edzőmeccset játszottak, élőben nézhették meg a Sopron Basket EuroLiga mérkőzését. Sok élménnyel gazdagodtak lányaink, nem véletlen, hogy egy szomorú arcot sem látni a képeken.

Izgatottan várták már a lányok a soproni kirándulást, mely szerdán végre eljött. Frissen, fülig érő mosollyal vágtunk neki az útnak, valakinek ez volt az első utazása csapatával. Megérkezésünk után körbevezettek minket a Novomatic Arénában, megnézhettük a soproni öltözőt, a különböző kupákat, serlegeket, köztük a tavaly nyert EuroLiga kupát is. Betekintést nyerhettünk a médiaszobába, a konditerembe és a VIP részbe is, illetve a Soproni KC edzéséből is nézhettünk egy keveset. Ezután következett az egyik fő dolog, ami miatt ide utaztunk, a Szorgos Darazsak elleni edzőmérkőzés – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Az első negyedben remek támadás és védekezés jellemezte a játékunkat, így nem volt meglepő, hogy vezettünk, azonban a második negyedben ez teljesen szétesett. Támadásban nem emeltük a fejünket, így többször eladtuk a labdát vagy belevezettük azt a tömegbe. Védekezésben elengedtük a labdást és nem szedtünk lepattanót, ezzel könnyű kosarakat engedve ellenfelünknek. Pozitívum volt azonban, hogy időkérés után páran aktívabbak lettek és a félidei büntetőket is jó arányban dobtuk. A második felidőben egy új mérkőzést játszottunk, ott folytatva, ahol az első negyedben abbahagytuk. Agresszív védekezésünknek köszönhetően rengeteg labdát szereztünk, támadásban rengeteg indítás és kipasszolt akcióból növeltük pontjaink számát. Nagyon jó mérkőzést vívtunk a soproni Szorgos Darazsakkal, köszönjük nekik a lehetőséget – értékelte a mérkőzést Ruska Norbert.

A meccsünk és egy pizzázás után jött a fő szenzáció, a Sopron Basket – Uni Girona EuroLiga mérkőzés. A vendég kispad felett ülve betekintést nyerhettek a lányok, hogy él meg egy csapat egy meccset ezen a szinten. A hangulat hamar magával ragadott minket, s lelkesen szurkoltuk ki a hazai győzelmet, melynek megkoronázásával pacsikat és aláírásokat is bezsebelhettünk. Fantasztikus napot zártunk, óriási élmény marad mindenki számára. Köszönjük a Vasasnak és a Sopronnak ezt a szuper lehetőséget – zárta beszámolóját Ruska Norbert.

Szorgos Darazsak – Vasas Amazonok 49-60 (6-15, 20+3-6+8, 7-18, 13-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 17, Dávid Léna 16, Sárga Emese 10, Kuntzl Anna 5, Balázs Hanna 5, Hujber Anna 1, Gergely Lujza 1, Kapolyi Lilla 1, Láng Patrícia 1, Gulyás Hanna, Czeizler Szofi, Jeszenszki Dorka, Szarvas Szinta