A Kiemelt Kadett Bajnokság rájátszásának felsőházában szereplő U16/A csapatunk repülőrajtot vett a szekszárdiak ellen, azonban a mérkőzés végére láthatóan elfáradtak lányaink, így végül három ponttal győzni tudott a Szekszárd.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a tabella második helyén álló csapattal. Az első negyed elején állva hagytuk az ellenfelünket (11-0). A vendég csapat időkérése után kezdett éledezni a Szekszárd, és a negyed végére tíz ponton belülre került. Remekül védekeztünk, gyorsan és jól játszottunk, Kuncz Petra (Pepe) 15 dobott pontjával a félidőben hét ponttal vezettünk. Szívós védekezésünkkel a negyedik negyed közepéig tartani tudtuk magunkat. A mérkőzés irama azonban felőrölte az energiáinkat. A támadásainkat egyre pontatlanabbul fejeztük be, és a negyedik negyed hetedik percében két óriási védőhibánkat kihasználva Miklós Melinda két triplájával az ellenfél átvette a vezetést, amit a mérkőzés végéig már nem is engedett ki a kezéből. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, a csapatomnak pedig a mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez. Mentalitásban és védekezésben magasan jobbat nyújtottunk, mint az előző mérkőzésen. Ha győzni akarunk, dolgoznunk kell azon, hogy koncentrálni tudjunk a mérkőzés utolsó másodpercéig, és az ilyen szintű védekezés mellett maradjon energia a támadások befejezésére is. Ki szeretném emelni a védekezéséért az egész csapatot, a statisztikai mutatók alapján pedig Kuncz Pepét (20 IBM, 17 lepattanó), Kun Ritát (15 IBM, 8 lepattanó), Sitku Zsuzsannát (10 lepattanó) és Dúl Terkát (6 kiharcolt fault)” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/A – Atomerőmű KSC Szekszárd 51-54 (23-19, 15-12, 9-12, 4-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Dúl Terka 9/3, Lőrinczy-Csomós Palóma 6, Siklós Dorottya 2, Kun Rita 7, Sitku Zsuzsanna 6, Kuncz Petra (Pepe) 16, Rajaram Carmel, Nagy Lili, Kuncz Petra, Boros Lola 2, Van Rijs Dóra 2, Van Rijs Luca 1
Atomerőmű KSC Szekszárd: Andi H., Renczes R. 15, Miklós M. 24/6, Holcz R., Istókovics A. 9, Sinka N. 6/3, Sámóczi Zs.