Kadett/B csapatunk bemutatkozott az U16-os bajnokság idei kiírásában, lányaink az Óbudai Kaszások ellen kezdték meg a menetelést. A hosszú kihagyás ellenére rögtön győzelemmel kezdtünk.

„Az alapszakasz első mérkőzését játszottuk az Óbudai Kaszások ellen. Az utolsó selejtező mérkőzésünk óta több mint egy hónap telt el, ami meg is látszott a csapaton. Az első negyedben bátortalanul, visszafogottan játszottak a lányok. Szerencsére a második és a harmadik negyedben visszatért a bátorság és a hit, ami pontokban is mérhető volt. Jól védekeztünk, indultunk, és felállt védelem ellen is szép akcióink voltak. Így a harmadik negyed végére 17 ponttal vezettünk. Sajnos a negyedik negyedben néhány játékos úgy gondolta, hogy elég, ha csak a cipőjét teszi ki a pályára. Körülbelül nyolc perccel a mérkőzés vége előtt abbahagytuk a küzdést és a védekezést. Szerencsére a győzelem nem forgott veszélyben. Az egész mérkőzés alapján nem tudnék kiemelni senkit, de jó időszakai voltak Kendelényi Lucának, Harmati Emmának, Czirkos Pankának, Dúl Fanninak, Ábrahám Emmának, Mayr Larának, Bartos Dorottyának és Kaszás Lilinek is. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, és a második és a harmadik negyedben mutatott játékhoz” – értékelt a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia/B 69-76 (16-10, 17-30, 10-20, 26-16)
Pontszerzők:
Óbudai Kaszások: Babay-Bognár K. 21, Nagy V. 18, Mahmoud N. 13/6, Kronavetter L. 5, Kuncz L., Csere: Csocsán F. 8/3, Krajcsovich J. 2, Csicsvári Z. 2, Bene R., Kocsis E., Kerékgyártó L.
Vasas Akadémia/B: Kendelényi L. 16, Harmati E. 14, Czirkos P. 13, Bartos D. 2, Gergely P., Csere: Dúl F. 14, Ábrahám E.9, Mayr L. 8, Fodor J., Kaszás L., Marton O. Kiss K.