Komoly csatába torkollott a Vasas Akadémia felnőtt csapatának hétvégi mérkőzése, a ZTE otthonában ugyanis rendkívül szoros első félidőt játszottunk sőt, a harmadik negyedben a vezetést is átvettük. A mérkőzés hajrája azonban érvényesült a hazai pálya előnye, így nem született meglepetés.

Jól nyitottuk a mérkőzést, és bár a játék hullámzó volt és nagy adok-kapok jellemezte, el lehet mondani, hogy az edzésen gyakoroltakat egész szépen megvalósítottuk. A második negyed közepe felé kezdett a hazai csapat ellépni, de a negyed zárása nagyon jól sikerült, ezért mérkőzésben maradtunk. A második félidőben átvettük az elején az irányítást, megfordítottuk a meccset, és kimondottan jól kosaraztunk. Ennek ellenére továbbra is sok pont született a mérkőzésen, és a hazai csapat remek dobóformát mutatott. A negyedik negyedben aztán sok pontatlanságunk volt, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a hazaiak nyerjék a mérkőzést annak ellenére, hogy a tíz pont feletti különbség nem reális.

„Gratulálok a csapatomnak, mert bár védekezésben volt sok hibánk, jól játszottunk. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült győzni, amiben nemcsak az ellenfelünk jó dobóformája gátolt meg minket” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

ZTE NKK – Vasas Akadémia 96-84 (27-26, 22-18, 17-24, 30-16)