Pénteken lejátszotta első bajnoki mérkőzését a Vasas Akadémia felnőtt csapata a 2019/20-as szezonban. Földi Attila lányai a vártnál szorosabb meccset játszottak a hatalmas erőket képviselő Uni Győr otthonában, ellenfelünk azonban hozta a kötelező győzelmet.

Már a mérkőzés elején lehetett látni, hogy sok pontos találkozó vár ránk. Ennek oka elsősorban, hogy egyik csapat védekezése sem állt össze száz százalékosan a szezon elejére. Az érdekesebb inkább az volt, hogy ezt a magas szintet támadásban végig tudtuk tartani a Győrrel, aki annak ellenére, hogy nem védekeztünk a legjobban, extra dobószázalékot hozott. Bár a mérkőzésen végig a győriek vezettek, Földi Attila vezetőedző elégedett lehet, hiszen lányaink nem adták fel, mindenki a maximumon pörgött az elejétől a végig. Nyugodtan lehet mondani, hogy mindenki, hiszen az egész csapat szépen kivette a részét a munkából. Külön öröm, hogy ismét tudunk olyan fiatalokat felmutatni,akik képesek lesznek előre vinni a csapatot.

„Amellett, hogy egy rendkívül erős csapat otthonában játszottunk szoros mérkőzést, azt azért sajnálhatjuk, hogy még 97 dobott ponttal sem tudtunk meccset nyerni, hiszen nem valószínű, hogy sokszor elérjük majd ezt a számot. Jó érzés, hogy megmutattuk, mire vagyunk képesek, de pontosan tudjuk, mennyire hullámzóak vagyunk. Ha gyengébb napokon is versenyben akarunk lenni, muszáj sokat javítani a védekezésen. Ki kell emelni a mérkőzésen a két amerikai lány, Brianna és Taylor teljesítményét, akik nagyon szépen és nagyon nagyot harcolva játszottak. Természetesen a legjobbat hagyva a végén, Tóth Orsi első csapatkapitányságának alkalmával (Bach Boglárka sérülésé végett) úgy mutatkozott be, hogy az mesébe illő. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, de előtte is nagyon-nagyon sok munka áll. Csak sajnálni tudjuk, hogy két kulcsjátékosunkat kell nélkülöznünk ilyen meccseken, és bízunk benne, hogy Bogival és Sarával még erősebbek tudunk lenni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Uni Győr MÉLY-Út – Vasas Akadémia 105-97 (34-27, 26-21, 26-27, 19-22)
Pontszerzők:
UNI Győr MÉLY-ÚT: Ygueravide 17/9, Czank 7, Dombai 12/6, Hruscakova 14, DeVaughn 6., Dúl 6/3, Varga Zs. 8, Révész, Papp K. 5/3, Török Á. 17/6, Barnai 13
Vasas Akadémia: Murray T. 24/3, Tóth O. 21, Böröndy V. 3, Karlócai J. 3/3, Fraser B. 32. Vukov S. 5/3, Budácsik D., Smailbegovic N. 2, Madár K. 5/3, Szerencsés T. 2, Hizsnyik D., Madár E.