Továbbra is őrzi veretlenségét a Vasas Akadémia a junior bajnokságban, lányaink ezúttal a DVTK Akadémia otthonában jártak sikerrel. A győzelmet követően azonban nem nem volt teljesen őszinte a mosoly csapatunk arcán, hiszen Tóbel Lívia keresztszalag szakadást szenvedett a mérkőzésen, akit valószínűleg hosszabb időre nélkülöznünk kell.

„Fontos győzelmet szereztünk, mégsem tudtunk neki szívből örülni. Tudtuk, hogy komoly kihívás előtt állunk, ám a vártnál több akadály gördült elénk. Jól kezdtük a találkozót, több szép és kidolgozott helyzetből tudunk eredményesek lenni, néha azonban becsúszott egy-egy hiba. Hét játékossal vágtunk neki a csatának, ami a második negyedre hatra csökkent. Tóbel Lívia komoly sérülést szenvedett, amin az egész csapat nehezen tudott átlendülni. Érte is harcoltunk a folytatásban, sikerült is kellő távolságra elhúzni az ellenféltől. A szünet után a rotáción is komoly hangsúly volt, dicséret illeti a lányokat, mivel fáradságot nem ismerve, nagy szívvel mentek előre. Az utolsó három percen belül még izgalmassá vált a mérkőzés, de végül meg tudtuk tartani a vezetést és fontos győzelmet arattunk. Nem lehetünk azonban felhőtlenül boldogok, hiszen a csapat fontos alapemberét veszítette el hosszú időre. Külön dicséretet érdemel Van Rijs Dóra (35 IBM, 12 pont, 25 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 4 szerzett labda, 3 blokk), Kádár Orsolya (16 IBM, 14 pont, 4 lepattanó, 3 assziszt) és Aho Tyra (9IBM, 12/3 pont, 7 lepattanó). Gratulálok a lányoknak, Livinek pedig sok erőt és mihamarabbi felépülést kívánunk” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

DVTK Akadémia – Vasas Akadémia 52-58 (11-19, 16-17, 11-13, 14-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kádár O 14, Van Rijs D. 12, Igaz E. 6, Gelei K. 13, Aho T. 12, Örsi K. 7, Ulrich Z, Hámori B., Tóbel L.,
DVTK Akadémia: Csoma P. 9, Kárpáti R. 3, Filep D. 6, Kovács E., Albert Sz. 2, Márkusz L. 7, Szarvas L. 5, Oláh F. 15, Fárbás E. 5, Győri B., Papp L., Virág S.