Az NBI/B bajnokság 24. fordulójában lányaink az Uni-Győr SZESE csapatához látogattak. Igos Skocovski együttesének egy hét leforgása alatt ez volt a harmadik meccse, a szoros végjáték ellenére hibátlanul zárták ezt a periódust.

„Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a Győr csapatával, melynek a végén sikerült nyernünk. Hat napon belül ez volt a harmadik mérkőzésünk, így lehetett látni a fáradtságot lányaink szemében. Ennek ellenére a megszokott ritmusban tudtunk játszani, amiért külön dicséretet érdemel a csapat. Az első negyedben tudtuk legjobb arcunkat mutatni, hamar magunkhoz ragadtuk az előnyt. Nehéz volt rotálni a csapatot, sok ziccert hagytunk ki, így ellenfelünk lassan utolért minket. Öt perccel a vége előtt vették át a vezetést a győriek, nagy bátorság és küzdőszellem kellett ahhoz, hogy a végsőkig kitartsunk. Volt erő a lányokban, fordítani tudtunk, majd a mérkőzést is megnyertük. Itt külön megdicsérném Ulrich Zoét, aki rendkívül fontos pillanatban értékesített egy hárompontost. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, nehéz héten vagyunk túl, de sikerült három meccsből hármat nyernünk. Játéka alapján kiemelném Ulrich Zoét (19 IBM, 19/9 pont, 2 lepattanó, 4 kiharcolt fault), Kádár Orsolyát (19 IBM, 12 pont, 14 lepattanó) és Van Rijs Dórát (17 IBM, 7 pont, 15 lepattanó, 2 szerzett labda)” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Uni-Győr SZESE – Vasas Akadémia 59-61 (9-20, 18-12, 21-16, 11-13)
Pontszerzők:
Uni-Győr SZESE: Békés B., Szűts B. 12, Reider L., Horváth D., Király A. 2, Pozsgai D., Chroméj h. 8, Sándor A., Milkovics R. 23, Bánszegi B. 6, Baffy F. 8
Vasas Akadémia: Bartos B. 2, Van Rijs L. 9, Kádár O. 12, Van Rijs D. 7, Aho T. 10/6, Nagy L.,Örsi K. 2, Ulrich Z. 19/9, Kemény Sz., Szilvássy L.