Alig két hét van hátra a 2019-es évből, a Vasas Akadémia felnőtt csapatára azonban még két mérkőzés is vár ebben az esztendőben. A december 30.-i, Szekszárd elleni találkozó előtt szombaton hazai pályán fogadjuk a Győrt.

Közeledik a karácsony és az év vége, felnőtt csapatunk azonban nem pihen. A múltheti zalaegerszegi találkozót követően, hétvégén hazai pályán bizonyíthatnak Földi Attila lányai. Túl vagyunk az alapszakasz felén, jönnek a „visszavágók”. Szombaton a Győr látogat el Pasarétre, amellyel az első fordulóban találkoztunk, és egy igen izgalmas és pontgazdag találkozót követően 105-97-re alul maradtunk. Sok minden változott az első forduló óta mindkét csapat háza táján, így nehéz bármilyen következtetést levonni a szeptemberi mérkőzésből.

A Győr jelenleg a 7. helyen áll, holtversenyben a TFSE-vel és a ZTE-vel. Dombai Rékáék hozták a kötelező győzelmeket sőt, a harmadik fordulóban a DVTK ellen is sikerrel jártak hazai pályán, amelyre talán kevesen számítottak. Közvetlen riválisai ellen azonban nem túl jó a mérlege a győrieknek, hiszen a TFSE-től és a ZTE-től is kikaptak, legutóbbi pedig a Szekszárd otthonába szenvedtek nagyarányú vereséget.

„Összeszokottabb csapat lettünk az első forduló óta, de nyilván ők is. Győrben sikerült egy jó mérkőzést játszanunk, azonban a védekezésünk még nem állt a helyzet magaslatán, elég sok pontot kaptunk. Bízom benne, hogy hazai pályán is sikerül egy szoros meccset játszanunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni. 

A Vasas Akadémia – Uni Győr MÉLY-ÚT találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.