Tizenhatodik állomásához érkezett a női NBI/A, a Vasas Akadémia a hétvégén a PEAC-Pécs otthonába látogat. Pasaréten sikerült meglepnünk a pécsi együttest, a cél tehát nem más, mint az ismétlés. Nem lesz azonban könnyű dolgunk a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol több nagy csapat is térdre kényszerült az idei szezonban.

Nem lehet azt mondani, hogy úgy alakultak az elmúlt hetek, ahogyan azt elterveztük. Nagy lelkesedéssel kezdtük az évet hazai pályán az NKE Csata ellen, ahol nüanszokon múlott, hogy meglepjük a bajnoki tabella második helyezettjét. Egy héttel később a CEKK látogatott Pasarétre, ezen a mérkőzésen pedig már reális esélyeink is voltak a győzelemre. Ennek megfelelően nagy iramban kezdtük a mérkőzést, irányítottuk a játékot, a végén azonban hibáztunk, így kicsúszott kezeink közül a részben már elkönyvelt győzelem. Mindkét találkozóról elmondható azonban, hogy olyan csapatok ellen tudtunk szoros mérkőzéseket játszani, melyek jóval vagy épp csak egy kicsit vannak előttünk a tabellán.

Sok minden változott a PEAC háza táján a pasaréti Vasas siker óta. Hasonlóan hozzánk, a pécsiek is erős hazai pályát alakítottak ki, ugyanis az addig veretlen Sopron, a ZTE, a CEKK, valamint legutóbb a Győr is vereséget szenvedett a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Tovább nehezíti a dolgunk, hogy visszatért a pályára októberi sérüléséből a PEAC egyik legveszélyesebb játékosa, Maegan Conwright. Nem számíthatunk tehát sétagalopra a hétvégén,

„A Pécs sokkal jobb formában van most, mint anno, amikor Pasaréten játszottunk, illetve az is biztos, hogy eddig hazai pályán jobb teljesítményt nyújtottunk, mint idegenben. E két tényező alapján egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, valójában azonban az elmúlt mérkőzések tanulsága az, hogy az igazi ellenfél mi magunk vagyunk. Ha sikerül saját magunkat felülmúlni, esélyesek lehetünk idegenben is” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt megtekinteni.

A PEAC-Pécs – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.