Szombaton hazai pályán is megkezdi szereplését a Vasas Akadémia felnőtt csapata a 2018/19-es szezonban, ellenfelünk az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz.

Több szempontból is nehéz mérkőzésre számíthatunk a hétvégén, hiszen ellenfelünk a tavalyi magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes szekszárdi együttes lesz. Djokics Zseljko csapata négy bajnoki mérkőzésen van már túl, és eddig hibátlan teljesítményt mutattak. Az NKE-Csatát idegenben, a BEAC-ot, PEAC-ot és PINNK-et pedig hazai pályán győzték le. E mellett a héten Euroliga-selejtezőt játszottak, így kijelenthetjük, a szekszárdiak formában vannak.

A Vasas Akadémia eddig mindössze egy tétmeccset játszott, Földi Attila tanítványai 90-75-re kikaptak a Győrtől, ráadásul hiba lenne kijelenteni, hogy csapatunk elérte a bomba formát. Az U23-as 3×3 Nations League és világbajnokság miatt Böröndy Vivi szeptember végén és október elején nem tudott a csapattal edzeni. Az ifjúsági olimpián szereplő U18-as 3×3 válogatottunk a meccs napján, szombat délután érkezik haza Buenos Airesből. A legjobb nyolc közé jutó csapatot három Vasas Akadémia játékos alkotta, e mellett szövetségi kapitányuk és felnőtt csapatunk vezetőedzője Földi Attila is csak a meccs napján tér vissza Magyarországra.

Az Argentínából hazaérkező magyar delegáció szombat délután, a Szekszárd elleni mérkőzés előtt néhány órával érkezik haza. A hosszú repülőút miatt biztosan nem várhatunk el száz százalékos teljesítményt Budácsik Dorkától, Tóth Orsitól és Varga Alíztól. A távollévők hiányában a Vasas Akadémia szakosztályvezetője, és a felnőtt csapat másodedzője, Krivacsevics Dragoljub készült a hiányos létszámú kerettel.

„A Szekszárd az egyik legerősebb együttes, nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában, így nehéz megmondani, mit várunk a szombati mérkőzéstől. Csapatunk a legfiatalabb együttes a bajnokságban, gyerekeinknek minden pályán eltöltött perc értékes, és a fejlődésüket szolgálja. Bátor és harcias mérkőzést várok el lányainktól” – mondta Krivacsevics Dragoljub.

A mérkőzést szombaton 18:00-kor rendezik a Pasaréti Sportcentrumban. Minden szurkolót és Vasas családtagot szeretettel várunk.

https://www.youtube.com/watch?v=Pj65vkPwH_E