A múltheti PEAC elleni sikert követően szombaton ismét Pasaréten lép pályára a Vasas Akadémia felnőtt csapata. Ellenfelünk ezúttal a bajnokság egyik legjobb gárdája, az Aluinvent DVTK lesz.

A női NBI/A ötödik fordulójában megszületett a Vasas Akadémia idei első győzelme. Egy remekül megtervezett akciót követően Földi Attila lányai a mérkőzés utolsó másodpercében vették át a vezetést, és győztek a PEAC-Pécs ellen. Lélektanilag nagyon fontos sikert arattunk, hiszen bár szoros meccseket játszottunk eddig is az erősebb csapatok ellen, valami mindig hiányzott a meglepetéshez. A múltheti találkozóra azonban csiszoltuk a játékunkat, ami a megszokott agresszióval és akaraterővel párosulva megérdemelt győzelemhez vezetett.

Nem lesz azonban könnyű dolgunk a hétvégén, a DVTK ugyanis remek teljesítményt nyújt a magyar bajnokságban, ráadásul Cziczás László a múlt hét óta újra soraiban tudhatja egyik legjobb játékosát, az immár WNBA bajnok Shatori Walker-Kimbrough-t. Lehetnek azonban hiányzók is. A Diósgyőr szerdán Spanyolországban játszott Európa Kupa mérkőzést a Sedis Bàsquet ellen, ahol a DVTK két magasembere, Cyesha Goree és Ziomara Morrison is megsérült, így lehetséges, hogy szombaton klasszikus center nélkül kényszerül pályára lépni aktuális ellenfelünk.

„Azt gondolom, hogy a DVTK és a Sopron a két legstabilabb csapat ebben a mezőnyben, így mindenképp nehéz mérkőzésre számítok. Shatori érkezésével ráadásul újabb lendületet kaphat az amúgy is bomba erős keret, ami nem könnyíti meg a dolgunk, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.