Három hét telt a Vasas Akadémia felnőtt csapatának utolsó mérkőzése óta, szombaton azonban újra pályára lépnek Földi Attila lányai. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Sopronba utazunk, ahol az eddig veretlen Sopron Basket lesz az ellenfél.

November elején a PINKK-Pécsi 424 ellen győzelmet aratott a Vasas Akadémia, így lányaink megérdemelten mehettek pihenni a válogatott szünetre. Természetesen az elmúlt napok nem teltek edzés nélkül, hiszen holnap folytatódnak a női NBI/A párharcai. Nem lesz azonban könnyű dolgunk, hiszen a Sopron Basket otthonába utazunk.

A tavalyi bajnok és Magyar Kupa győztes hibátlanul menetel a magyar bajnokságban, a Győr kivételével egy csapat sem tudta megközelíteni eddig a Sopront. Nagy feladat előtt áll tehát a Vasas Akadémia a hétvégén, fiatal játékosaink azonban sokat tanulhatnak egy-egy ilyen mérkőzésen.

“Nyilván a Sopron ellen idegenben játszani roppant nehéz. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltó ellenfelei legyünk Európa egyik legjobb csapatának. Igyekszünk felnőni a feladathoz, remélem fiatal játékosaink kihívásnak fogják tekinteni azt, hogy egy ilyen hatalmas erőt képviselő csapat otthonába látogatunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Sopron Basket – Vasas Akadémia szombaton 16:30-kor kezdődik a Novomatic Arénában.