Rendkívül magabiztosan érkeztek a Vasas Amazonok a hétvégén megrendezett 7. fordulóra. Lányaink két mérkőzést játszottak, egyiken sem találtak legyőzőre.

“A mérkőzéseket reggel játszottuk, de ennek ellenére egy nagyon agresszív és fegyelmezett védekezést tudtunk produkálni. Sok labdát tudtunk szerezni, amiből könnyű kosarakat tudtunk dobni. Sokat fejlődtünk az előző fordulóhoz képest abban, hogy csapatként tudtunk játszani és a kosaraink többségét passzokból és szép csapat megmozdulásokból tudtuk érvényesíteni. Többször sikerült egy betörés során az elmozdulót megpasszolni. A mérkőzésen kiemelném Jakó-Szalai Zita ponterős játékát, Dávid Léna helyzetmegoldásait és Mayr Jana védekezését” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Kaszás Girls 79-32 (23-5, 25-13, 16-6, 15-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 24, Örsi Anna 11, Mayr Jana 11, Dávid Léna 10, Lévai Juli 5, Tapodi Sári 5, Szabó-Iván Lili 4, Klemencsics Sári 3, Kis Piroska 3, Gaál Száva 2, Bakos Rozi 1, Horváth Csilla

“A második mérkőzésen egy velünk azonos szerkezetű BEAC ellen játszottuk, ahol a labdáink többségéért meg kellett küzdenünk. A védekezésünk alapembere ismét Mayr Jana volt, akire támadásban is számíthatott a csapat. A félidőben egyenlő állással fordultunk, ahol a lányokban tudatosítani kellett, hogy ennél több energiát kell mozgósítanuk ahhoz, hogy megtudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Ennek hallatán a lányoknak sikerült saját magukat is felülmúlniuk és nagyot fordítani a mérkőzés képén. A meccsen kiemelném Örsi Anna és Szabó-Iván Lili lepattanózását és Jakó-Szalai Zita ponterősségét. Ezek után várjuk az utolsó fordulót” – értékelt Mecséri Alexandra.

BEAC Vizslák – Vasas Amazonok 46-64 (13-20, 21-14, 6-15, 6-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 13, Örsi Anna 11, Dávid Léna 10, Mayr Jana 8, Kuntzl Anna 7, Gaál Száva 5, Tapodi Sári 4, Szabó-Iván Lili 2, Horváth Csilla 2, Lévai Juli 1, Kis Piroska 1, Bakos Rozi