Kiemelkedő teljesítménnyel kezdte az idényt Szerencsés Tamara, akivel a vasassc.hu készített interjút a napokban. Az eddig legeredményesebb pasaréti játékos térdét a múlt héten egy gyors rutinműtét során „kitisztították”, a tervek szerint azonban a Cegléd elleni rangadón ismét számíthatnak rá és pontjaira a társak.

Női élvonalbeli együttesünk négy meccset játszott eddig az idei szezonban, a legjobb teljesítményt pedig vitathatatlanul Szerencsés Tamara nyújtotta – számol be a vasassc.hu. A statisztikai mutatói kiemelkedőek, hiszen a pályán töltött 26.5 perces átlaga mellett, meccsenként 14.8 pontot szerzett. Ez utóbbival be is került az NBI A-csoportjának legjobb húsz dobója közé, a BEAC elleni győzelemhez pedig nem kevesebb, mint 24 ponttal járult hozzá. A FISU Egyetemi Világjátékokon ötödik helyen végzett magyar női válogatott tagja nem saját maga, sokkal inkább a csapat miatt örül eddigi kiemelkedő teljesítményének.

Számomra mindig az a legfontosabb, hogy hozzá tudjak tenni a többiek játékához, és hogy együtt győzni tudjunk – osztotta meg velünk az idénykezdettel kapcsolatos gondolatait Szerencsés Tamara, aki jelenleg otthonában lábadozik a pénteki rutinműtétet követően. – Éppen ezért, amikor mesterünk, Milos Pavlovic örömmel konstatálta, hogy szerinte elindultam a vezéregyéniség szerepének betöltése felé, akkor is az volt az első érzésem, ha ez előreviszi a csapatot, ám legyen! Korábban nem igazán merült fel bennem, hogy én húzzam a többieket, de úgy tűnik, hogy most már erre is készen állok. Az eddigi jó teljesítményem mögött is az állhat leginkább, hogy mind játékosként, mind pedig emberként mostanra értem be igazán. Sokkal nyugodtabb vagyok a pályán, mint korábban, nem érzek magamon semmilyen nyomást, vagy terhet. Nem félek a hibáktól sem, valahogy teljesen természetessé vált, hogy amit eltervezek, az többnyire sikerülni is fog. Ez persze egy öngerjesztő folyamat, minél jobban megy a játék, annál több az önbizalmam, annál bátrabb és eredményesebb vagyok. Nagyon örülök, hogy eljutottam idáig, hiszen általánosságban mindig is az a célom, hogy fejlődjek, és a csapatnak segíthessek. Most ez a kettő teljességgel összefonódott.

Tamara szerint az is hozzájárulhatott jó teljesítményéhez, hogy kevesebben maradtak a 2-3-as poszton, ő pedig éppen most, amikor a legnagyobb szükség van a játékára, nőtt fel igazán a feladathoz. Milos Pavlovic részéről is egyértelmű a bizalom felé, ami további megerősítést és biztatást jelent a számára. Ami pedig az eddigi csapateredmény illeti, az első három találkozó, amelyen a Győr, a Sopron és a TFSE révén nagyon erős ellenfelet kaptak, még az útkeresés jegyében telt, a nyáron több változáson is átesett együttes nem állt kellőképpen össze. S bár belülről már ekkor érezhetőek voltak az optimizmusra okot adó periódusok, ez csak a BEAC ellen vált a külső szemlélők számára is láthatóvá. De ennél is fontosabb, hogy végre konkrét eredmény, vagyis győzelem formájában is testet öltött a kialakuló harmónia.

Régóta küszködtem egy lábfájással, de csak idén derült ki, hogy a térdemben van a probléma – tért át a múlt heti műtét részleteire Szerencsés Tamara. – A mindössze húszperces rutinműtétre a szakosztályvezetés választotta ki ezt az időpontot, hiszen így a felnőtt válogatott Eb-selejtezője miatti szünetre esik a lábadozás döntő része. A tervek szerint a Szekszárd, a DVTK és a Pécs ellen még nem leszek ott a pályán a többiekkel, de a Cegléd elleni kulcsfontosságú találkozón, december kilencedikén már igen. Mivel azt mindenképpen nyernünk kell, mindent megteszek azért, hogy a visszatérésem a leghatékonyabban és a leggyorsabban történjen meg. Mert ahogy már említettem, számomra tényleg a csapat a legfontosabb, ha szükségük van rám, akkor én ott leszek értük!

Forrás: Vasas SC
Fotó: Balogh Dávid