A Vasas Akadémia a hétvégi győzelmet követően nehéz hét elé áll, lányaink mindkét mérkőzésüket idegenben fogják játszani rendkívül erős csapatok ellen. Az első állomás a Generali Aréna, ahol az Aluinvent DVTK fogad minket.

Rendkívül fontos mérkőzést nyert Milos Pavlovic együttese a hétvégén, a BEAC elleni győzelmet követően csapatunk négy győzelemmel és két vereséggel előkelő pozíciót foglal el a bajnoki tabellán. Bár még mindig érezhető volt lányainkon a hosszú kihagyás, az akaraterővel nem volt probléma, átlendültünk a hullámvölgyön. Nagyon nehéz találkozók várnak azonban csapatunkra az év végéig, ennek első állomása szerdán a miskolci Generali Aréna, ahol az Aluinvent DVTK ellen lépünk pályára.

Nagy változásokon esett át a diósgyőri csapat ebben az évben, keretük megfiatalodott, légiósaik kicserélődtek, ráadásul a tavalyi négy külföldi szupersztár, Shatori Walker, Maja Skoric, Cyesha Goree és Ziomara Morrison helyett csupán két légióssal neveztek az idei szezonra. Itt is volt változás, menet közben a Törökországba távozó Kristine Vitola helyére ugyanis nemrég érkezett új játékos Keyona Hayes személyében, akivel mindenképp erősebb lett a DVTK. Ettől függetlenül szerdai ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, így nem lesz könnyű dolgunk, ha borítani akarjuk a papírformát.

„A DVTK egy rendkívül erős csapat, mely Keyona érkezésével új lendületet kapott. A bajnokságba való visszatérésünket követően próbáljuk megtalálni saját játékunkat, ezen a találkozón is megpróbáljuk fejleszteni csapatunkat. Rendkívül fontos lesz a lepattanózás, ez ugyanis a miskolciak egyik nagy erőssége. Igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani, remélhetőleg jó mérkőzést fogunk játszani” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtt teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

Az Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia találkozó szerdán 18:30-kor kezdődik a Generali Arénában.

A mérkőzésről élő online stream érhető el a mindiGO oldalán vagy applikációján.