Összesen négy Országos bajnoki meccset játszott a hétvégén két gyermek csapatunk. A Bolhák mindkét mérkőzésüket megnyerték, az Amazonok az első meccsen legyőzték a KöLökös Fiúkat, a másodikra azonban kicsit elfáradtak, így három ponttal kikaptak a Török Sasok ellen. A vereség ellenére is egy csoporttal feljebb léphetünk, mert körbeverés alakult ki, ahol mi zártunk a legjobb pontaránnyal.

„Nagyon szépen, egységesen, csapatként sikerült legyőznünk a KöLökös Fiúk csapatát. Szokásosan, pontokban szegény meccset játszottunk. Nagyon büszke voltam a lányokra, hogy ismét nem hátráltak meg a fiúktól, sőt ezúttal sebességben és fizikálisan is sikerült velük tartanunk a lépést, volt küzdés és elszántság az utolsó percig. Védekezésben is nagyon szépen muzsikáltunk, akiket az ellenfélből kiemeltem, mindenkin nagyon szépen védekeztünk” – mondta a csapat edzője, Kiss Máté.

Vasas Amazonok – KöLökös Fiúk 36-27 (3-7, 8+5 – 4+5, 15-8, 5-3)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kaszás Lili 5, Fábián Szofi 8, Lengyel Luca 4, Kiss Zóra 2, Kiss Kamilla 1, Tamás Petra 7, Szabó Emília 1, Harmati Emma 3, Schannen Zoé 2, Csercsa Eszter 4, Nyírő Róza, Bori Liza

„Közvetlenül az első meccs után játszottunk a Török Sasok ellen, a fiúkkal való küzdés során sajnos fizikailag és fejben egyaránt elfáradtak a lányok. Az első meccsen mutatott szép betörés-leosztások, és segítések nem annyira jöttek össze, sok hibával játszottunk. Sok büntető és ziccer maradt ki, amik megbosszulták magukat. A harmadik negyedben sikerült egálra felzárkóznunk, a negyedikben azonban nem sikerült megtartani a lendületet” – mondta Kiss Máté.

Török Sasok – Vasas Amazonok 39-36 (13-9, 12+6 – 11+3, 2-10, 6-3)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kaszás Lili 4, Harmati Emma 6, Kiss Kamilla 6, Fábián Szofi 9, Bori Liza 2, Nyírő Róza 1, Tamás Petra 3, Szabó Emília 1, Csercsa Eszter 2, Lengyel Luca 2, Kiss Zóra  , Schannen ZoéA Vasas Bolhák izgalmas hétvégének néztek elébe, ugyanis mindkét csapattal akivel játszottunk találkoztunk már, és mindkettőtől ki is kaptunk. Sok idő telt el azonban azóta, ami az eredményen is meglátszik.

„Úgy gondolom, csapatuknak a védekezés nagy erőssége. Ezt elmondtam a lányoknak is meccs előtt, ha sikerül agresszívan, lelkesen, és nagy akarattal védekezni bármi lehetséges. Így is kezdtük a mérkőzést, és sikerült is nagyjából egész meccs alatt megtartani. Nagyon jól megoldottuk a nálunk erősebb fiúk elleni egy-egy védését, de ha meg is verték az emberüket egyből jött a besegítés. Ebből nagy önbizalmat merítve, sikerült támadásban is helyt állnunk. A különbség a két csapat között egyre nőtt a mi javunkra. Sikerült néhol gyönyörű passz-befutásból is kosarat dobni, amit sokat gyakorlunk mostanában. Az ellenfél nem talált ellenszert agresszív védekezésünkre, mi meg egyre jobban megtaláltuk az üres embereket támadásban. Az utolsó negyedben a 19 dobott pont és vele szemben a 2 kapott mindent elárul. A Vörös Rókák csapatával még decemberben játszottunk, amikor is 20 ponttal kaptunk ki tőlük. Ez a mostani mérkőzés egy nagyon szép teljesítmény a lányoktól” – mondta a csapat edzője, Kaluha-Guti Alexandra.

Vörös Rókák – Vasas Bolhák 23-57 (4-8, 8+4-12+5, 4-13, 2-19)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Galavits Lili 3, Puskás Lili 9, Szíj-K. Zoé 12, Fodor Jázmin 3, Tóth Frotti 3, Muszka Zita 1, Mayr Lara 2, Istenes Ida 7, Küsmödi Eszter 9, Tamás Petra 6, Kárpáthegyi Léda 2

„Egy meccs szünettel vágtunk neki a második mérkőzésnek. Meglátszott a csapaton hogy sok volt ez a pihenő, és az első meccs pörgése után nagyon leengedtek. Gyakorlatilag az első negyedben nem volt egy darab gyors lépésünk sem. Nagyon le voltunk lassulva mind védekezésben, mind támadásban. Hiába kértem időt viszonylag hamar, nem sikerült felpörögni, 1-14 lett az első negyed. Ekkor jött a második ötös, akiknek elmondtam ha ezen nem tudunk változtatni és felpörögni annyira, mint az első meccsen, esélyünk sem lesz nyerni. Szerencsére a lányok nagyon jól megértették ezt, és oda is tették magukat. A második negyedben nem kaptunk pontot, cserébe 11-et dobtunk. Semmi extrát nem csináltunk, csupán elkezdtünk megint agresszívan védekezni, és gyorsabban támadni. Ehhez még félidőben sikerült hét büntetőt bedobni, amivel átvettük a vezetést. A harmadik negyedben a támadás sajnos nem állt helyre, nagyon sok kihagyott ziccerünk volt, de a védekezés teljesen helyreállt, és maximumon pörögtek a lányok. Egy pont előnnyel vágtunk neki a negyedik negyednek. Végre sikerült koncentrálni a befejezésekre, és a passzok is pontosak voltak. Szépen megtaláltuk egymást, voltak egész biztató támadásaink. A védekezés stabil volt, így végül kilenc ponttal sikerült nyernünk ezen az izgalmas mérkőzésen. Gratulálok a lányoknak a két győzelemhez, mindkét meccsünk egy nálunk fizikálisan erősebb csapat ellen volt, és nagyon szépen felvették a kesztyűt a lányok. Nagyon örülök a győzelmeknek, igazi kemény küzdelem volt, amiből mi jöttünk ki győztesen” – mondta Kaluha-Guti Alexandra.

Vasas Bolhák – KKS 34-25 (1-14, 11+7-0+1, 1-4, 14-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Roberti Maja 1, Muszka Zita 1, Galavits Lili 1, Szíj-K. Zoé 7, Puskás Lili 8, Tóth Frotti 4, Küsmödi Eszter 1, Kárpáthegyi Léda 1, Fodor Jázmin 5, Szabó Emília 5