A Vasas Amazonok U12-es csapata 6. fordulóban a Csatal Csillagok és a MAFC Heisler ellen léptek pályára. Izgalmas mérkőzéseket játszottak lányaink, csapatként küzdöttek és a két meccsből egyet sikerült is megnyerniük.

Jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan támadtuk a gyűrűt és védekezésben is jól dolgoztunk, majd az első negyed felétől hagytuk, hogy átvegye a Csata az irányítást. Támadásban fejetlenség mutatkozott, védekezésben kissé puhák voltunk. A második félidőre sikerült fejben összeszedni magunkat, indításból és befutásból is kosarakat szereztünk, ezzel újra meccsbe kerültünk. Sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, nem tudtuk visszavenni a vezetést. Megdicsérem Horváth Mirát, aki a negyedeiben vezérként tudott előre lépni, Balázs Hannát, aki embertelen energiát tett bele mind támadásban, mind védekezésben, s kulcspasszaiból tudtunk kosarakat szerezni, Sárga Emesét, aki a második félidőre egy teljesen más arcát mutatta, rengeteg lepattanóval segítette a csapatot és Szarvas Szintát ponterős játéka miatt – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 48-56 (13-16, 11-20, 17-8, 7-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 14, Szarvas Szinta 11, Kuntzl Anna 7, Balázs Hanna 5, Hujber Anna 5, Remete Zsófia 3, Horváth Dorottya 2, Csépai Veronika 1, Martinovits Viola, Gergely Lujza, Juhász Janka, Sárga Emese

Jó volt a hangulat, jól tudtuk elkezdeni a mérkőzést. Rendre sikerült labdát szerezni, indítani és betörésekből kosarakat szerezni. Sajnos egy-egy pillanatra kikapcsoltunk, s könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek, de a mérkőzés nagy részében mi tudtunk irányítani, időnként a játékainkból is tudtunk kosarakat szerezni. Biztatták és segítették egymást a lányok, s csapatként tudtak küzdeni, ami külön boldogság számomra. Kiemelem Balázs Hanna játékát, ismét felszántotta a pályát, valamint szervezte a játékot, Horváth Mirát és Sárga Emesét a remek védő és támadó játékáért, Kuntzl Annát a támadólepattanóiért és az abból visszatett kosaraiért, Szarvas Szintát a fontos góljaiért és Hujber Pannit a kulcspasszai miatt – értékelt Ruska Norbert.

MAFC Heisler -Vasas Amazonok 40-66 ( 8-17, 12-24, 15-11, 5-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kuntzl Anna 17, Horváth Mira 11, Szarvas Szinta 9, Hujber Anna 7, Gergely Lujza 6, Balázs Hanna 4, Sárga Emese 3, Juhász Janka 3, Remete Zsófia 3, Csépai Veronika 1, Törő Zorka 1, Martinovits Viola 1