Ránk ijesztett a DVTK az Országos Leány Junior Döntő 3. helyért vívott összecsapásán, de elsősorban a második negyedes remeklésnek köszönhetően fordítani tudtak a lányok, és végül magabiztosan múlták felül ellenfelüket.

Miskolci kosárral kezdődött a bronzmérkőzés, melyre Aho Tyra szinte egyből válaszolt, innentől kezdve azonban DVTK fölénnyel folytatódott az első negyed, zsinórban 9 pontot szerzett ellenfelünk és a 3. percben időt is kellett kérnie Igor Skocovskinak (11-2). Sikerült felébresztenie a gárdát vezetőedzőnknek, ugyanis ezt követően sorozatban érkeztek a Vasas pontok, egészen egy pontra sikerült felzárkózni (12-11), ekkor viszont szinte nem volt olyan miskolci támadás, ahol ne szólalt volna meg egy játékvezetői síp, hét perc játék után már hétszer látták szabálytalannak a mieinket, a kiharcolt büntetők révén pedig ismét kicsit nőtt a távolság a csapatok között, így a negyed végén nagyon jókor jött Láng-Miticzky Blanka hárompontosa (20-19).

Lendületben maradtak lányaink, Van Rijs Dóra kosaránál pedig először szereztük meg a vezetést a mérkőzésen (20-21). Időkéréssel próbálta megszakítani a játékot a DVTK, lányaink viszont gyönyörűen kezdtek el játszani, Örsi Kata hárompontosa után újabb időkérés következett (24-33). A folytatásban is remekült zárt a védekezésünk, támadásban pedig mindig sikerült megtalálni az üres embert, így a második tíz percet fölényesen megnyerve, megnyugtató előnnyel mehettünk a félidei szünetre (31-49).

Nehéz lett volna egy-egy játékost kiemelni az első félidőben, ugyanis csapatként működött ekkor a védekezés és ebből kiindulva a támadás is, hat játékosunk járt legalább öt pontnál,és hárman már kétszámjegyű IBM mutatóval rendelkeztek.

Kevés ponttal és sok hibával indult a második félidő, ahol ellenfelünk kosaraira rendre Aho Tyra tudott válaszolni, öt perc játék után mindössze 9 pontot szereztek a csapatok (35-54). A folytatásban sokkal inkább a támadásra fókuszáltak a csapatok, így egy pontgazdagabb hajrával, főleg Kádár Orsi kosaraival ezt a negyedet is sikerült megnyernünk, karnyújtásnyira került ezzel a bronzérem (43-65).

A záró negyed miskolci kosárral indult, Örsi Kata válaszát követően pedig a védekezés dominált, 5 perccel a mérkőzés vége előtt tovább őriztük a második negyedben megszerzett előnyt (48-71).
Kiegyenlített játékot hozott az utolsó pár perc és bár a DVTK hárompontosa zárta a találkozót, mégis a mieink örülhettek a végén, egy sok nehézséggel tarkított szezon végén sikerült megszerezni a bronzérmet (56-79).

Kiváló egyéni teljesítményekből nem volt hiány, és bár a mérkőzés legeredményesebb játékosa a miskolci Albert Szidónia lett, a Vasas oldalán Van Rijs Dóra és Kádár Orsolya 20 IBM felett zártak, míg Aho Tyra, Örsi Kata, Láng-Miticzky Blanka és Ulrich Zoé is 10 IBM fölé jutottak.

DVTK Akadémia – Vasas Akadémia 56 -79 (20-19, 11-30, 12-16, 13-14)