A Vasas Akadémián hagyománynak számít, hogy az Age Of Hope alapítványon keresztül segítjük a rászoruló gyermekeket. Szakosztályunk idén is kiemelt hangsúlyt fektet az „Ezer Gyerek Karácsonya” programra, ahol idén páratlan összefogásnak lehetünk szemtanúi.

„Nyolc éve működünk, elsődleges célunk a hátrányos helyzetű gyermekek szabadidejének hasznos eltöltése volt. Tanítási szünetekben, főleg nyáron táborok, kirándulások szervezése. Hamar rájöttünk, hogy nemcsak tanítási szünetekben van szükség segítségre, hiszen az elszegényedett régiókban élő gyerekek óriási hiányt szenvednek a téli időszakban is, ezért a táborok mellett, a legfontosabb feladatunk a karácsonyi időszakban történő adománygyűjtés. E mellett közösségi főzéseket is szoktunk szervezni, ahol egy közös bográcsozás keretein belül több társszervezettel együtt meleg élelmiszert készítünk a rászorulóknak. Ez kb 600-2000 adag meleg ételt jelent” – mondta az Age Of Hope alapítvány vezetője, Tóth Ákos.

A közösségi munkában rengeteg kosárlabdázó fiatal is besegít az alapítványnak, akik nemcsak a pályán ismerik meg a csapatmunka fontosságát. „A Vasas Akadémia mellett a Törekvésnek vagyok a gyúrója rég óta, ahol nagyon korán beindítottuk az 50 órás kötelező közösségi szolgálatot, ami kötelező az érettségihez. Csodálatosak ezek a sportoló gyerekek, akik időt és energiát nem sajnálnak különféle elfoglaltságaik mellett. Egész generációk nőttek fel az Age Of Hope-nál, van olyan 50 órásunk, aki most már 1000 órát töltöttek nálunk, egyetemisták, de még mindig visszajárnak hozzánk” – mondta Ákos.

December 6.-án lesz egy különleges programja az alapítványnak, ahol az Átányi Általános Iskolába látogat el közösen az Age Of Hope és a Vasas Akadémia: „Mikulásozni megyünk Átányba, ahol én leszek majd a mikulás, és három kadett korú Vasas Akadémia nővendék, Édes Emese, Rajaram Carmel és Van Rijs Luca lesznek a krampuszaim” – mondta Ákos.

E mellett hagyományunkhoz hűen, a Vasas Akadémia ismét csatlakozott az „Ezer Gyerek Karácsonya” programhoz, amely óriási méreteket öltött. A négy fővárosi NBI/A-s egyesület, a BEAC, az MTK, az NKE-Csata és a Vasas Akadémia közösen gyűjt adományokat a rászoruló gyerekeknek. A tavalyi évben minden utánpótlás és felnőtt korú játékosunk bekapcsolódott a programba, ami idén sem lesz másképp. „A cipősdoboz ajándékokkal kapcsolatban azt kérjük az adományozóktól, hogy csomagolják be a cipősdobozt, lehetőség szerint a fedelét és az alját külön, hogy igazi ajándékdoboznak nézzen ki a csomag. Vitamint, édességet, apróbb játékokat, iskolaszereket várunk elsősorban a dobozban. Ruhát nem gyűjtünk, azonban a csomagba esetleg egy sapka vagy kesztyű beleférhet. Ezen kívül külön gyűjtünk tartós élelmiszert, tisztítószert, tisztálkodószert, babaápolási termékeket és iskolaszereket” – mondta Ákos.

A Vasason december 18.-ig megy a gyűjtés, idén azonban a Pasaréti Sportcentrumon kívül más Vasas létesítményekben is le lehet adni az adományokat. „Az előző években is hihetetlen összefogás volt, az országban több sportegyesület is segítette a munkánkat, és kb 6-700 cipősdoboz jött össze. Három-négy furgonnal indulunk el 20.-án az adományokkal Borsod felé, három iskolába megyünk el karácsonyi rendezvényre, ahová évek óta meghívnak minket. Két-három falut is meglátogatunk, ahol tartós élelmiszert osztunk a rászorulóknak. Ezen kívül több fővárosi, és környékbeli gyermekvédelmi gyermekvédelmi intézménynek is segítünk. Az adományok mennyiségéből már most látjuk, hogy az „Ezer Gyerek Karácsonya” program meghaladja majd az esemény nevében szereplő számot” – zárta a beszélgetést Ákos.

Vasas gyűjtőpontok:
– Vasas Pasaréti Sportcentrum (Pasaréti út 11, 1026)
– Vasas Fáy utcai Sportközpont (Fáy u. 58, 1139)
– Folyondár Vasas Sport -és Táncközpont (Folyondár u. 15, 1037)
– Vasas Jégcentrum (Homoktövis u. 1, 1046)

Az eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/1960824377551664/