A szombati nap a keresztjátéké volt Kecskeméten a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntőjén. A Vasas Akadémia a Csata DSE ellen mérkőzhetett meg, a két fővárosi csapat párharca minden évben döntővel felérő küzdelem szokott lenni. Villámrajtot vett ellenfelünk sőt, a második negyed kivételével ők irányítottak. Fájó, 90-37-es vereséget szenvedtünk, ami után a bronzmeccsre kell összeszednie magát Igor Skocovski csapatának.

Komoly volt a tét a találkozó elején, a döntőbe jutás ugyanis minden csapat nagy álma. Gyöngyösi büntetőjére Aho Tyra még válaszolni tudott, amivel átvettük a vezetést a negyedik percben, ezt követően azonban elhúzott ellenfelünk. Két perc alatt egy 10-0-s sorozattal borzolta a kedélyeket a Csata, az első negyed végére pedig már tíz pont fölötti hátrányba kerültünk (20-7). A második játékrész is döcögősen kezdődött, Kádár Orsi sikeres büntetője után Bajzáth értékesített egy hárompontost. A mérkőzés eleji nehézségek után kezdett feléledni támadójátékunk, Aho Tyra duplájával egyszer sikerült is tíz alá zárkóznunk, ellenfelünk azonban gondosan ügyelt arra, hogy ne bízzuk el magunkat. Félidőhöz közeledve kiegyenlített harc folyt a pályán, ami a különbségen sajnos nem változtatott.

Egy percen át folytatódott az adok-kapok a harmadik negyedben, azután a Csata ismét begyújtotta a rakétákat. Támadásainkat ellehetetlenítették, védelmünket pedig többször ki tudták játszani. Jánosi ziccerével húsz pontra növelte előnyét ellenfelünk, ahonnan már nem nagyon volt visszaút. A negyedik negyedben sem nekünk kedvezett az eredmény alakulása, így a Csata DSE 90-37-re megnyerte a mérkőzést és kiharcolta helyét a holnapi döntőbe. Lányaink a DVTK Akadémia ellen fognak megvívni a bronzéremért, a mérkőzés 13:00-kor veszi kezdetét kecskeméten.

„Nagyon csalódott vagyok és nagyon szégyellem, ez nem az a játék és nem az a mutató, amit a Vasas Akadémia szeretne. Remélem össze tudjuk szedni magunkat a holnapi meccsre. Gratulálok az ellenfélnek és sikeres holnapi mérkőzést nekik” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Csata DSE – Vasas Akadémia 90-37 (20-7, 19-18, 21-6, 30-6)