Két mérkőzés várt a hétvégén U14/B csapatunkra, Ambrus Szandra lányai Sopronba látogattak a gyakorlás és meccsszituáció reményében. A házigazda Darazsak Sportakadémia mellett a Szombathelyi SI ellen léptek pályára lányaink, derekasan helyt állva mindkét találkozón. 

„Az ellenfél kadett korú játékosaival szemben jól ritmusban kezdtük el a mérkőzést, viszont a második negyedben már előjött a magasság és súlybeli különbség a két csapat között. Döcögött a támadásunk, a védekezésben pedig nem igazán tudtunk érvényesülni. A második félidőben agresszívabb védekezést és egy-egy elleni játékot kértem a lányoktól, amit sorra megvalósítottak, így -16 pontról vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, ahol az utolsó másodpercig küzdöttek és csupán csak egy kosárral maradtunk alul. Kiemelném Blankit (14 pont, 5 szerzett labda, 5 kiharcolt fault, 16 IBM), Borát (12 pont, 13 lepattanó, 13 IBM) és Zoét (10 pont, 4 szerzett labda, 12 IBM)” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Szombathelyi SI – Vasas Akadémia 59-57 (18-15, 21-9, 10-17, 10-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Pácza Blanki 14, Firle-Kiss Bora 12, Szíj-Krisánszky Zoé 10, Tóth Frotti 7, Muszka Zita 4, Karli Dóra 4, Bodnár Sára 4, Kollár Kata 2, Tompa Noémi, Marton Szilvi, Nagy Borostyán, Vértes Vanda

„A Darazsak elleni mérkőzés első három percében nem találtuk magunkat, amit az ellenfelünk kihasznált. Az időkérés után rögtön kosárral indítottunk, ami megadta a ritmusunkat. Ezzel a lökettel az utolsó két percben egy 10-0-s rohamot tudtunk produkálni. A harmadik negyedben okosan támadtunk, megtaláltuk az üres helyzeteinket, a védekezésünk pedig sokkal szilárdabbá vált. Sok labdát és lepattanót szereztünk, amiket gyorsan pontokra tudtunk váltani. Húsz pontos előnyt harcoltunk ki, amit az utolsó negyedben a mi hibánkból kifolyólag nem tudtunk megtartani. Ettől függetlenül mindenkinek gratulálok, jó úton haladunk a lányokkal. Mindkettő mérkőzés jó gyakorlás volt számunkra, köszönjünk az ellenfeleinknek a lehetőséget és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban” – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia – Darazsak Sportakadémia 76-69 (23-16, 11-13, 27-12, 15-28)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Pácza Blanki 17, Tóth Frotti 12, Firle-Kiss Bora 11, Szíj-Krisánszky Zoé 8, Bodnár Sári 7, Vértes Vanda 5, Nagy Borostyán 4, Béres-Nagy Szofi 4, Karli Dóri 3, Kollár Kata 2, Muszka Zita 2, Tompa Noémi 1, Marton Szilvi