U12-es csapatunk meghívást kapott egy nemzetközi tornára, ahol a Sopron együttese mellett a Somorja ellen is megmérettük magunkat. Sok izgalmas pillanaton vannak túl lányaink, ami mind a fejlődésüket szolgálta.

Sajnos a korai indulást, étkezést, busszal utazást, bemelegítést idegen helyen még szoknunk kell, ezért is vagyunk hálásak az ilyen lehetőségekért, hiszen jövőre már a serdülő bajnokságban kell versenyeznie a lányoknak, ahol havi szinten kell majd ezeket az akadályokat megugraniuk. Első mérkőzésünket a Somorja ellen kezdtük, eléggé megilletődötten és puhán. Nem voltunk elég kemények védekezésben, támadásban pedig hiába voltak helyzeteink, nem tudtuk értékesíteni azokat. A második negyed nagyot csavart a játék képén, agresszívan védekezve könnyed ziccereket dobtunk Lévai Juli vezetésével. A második félidőre már éreztük a küzdeni akarást a lányokon, de nem a Somorja csapata ellen, hanem saját magukkal, az utazás okozta nehezített körülményekkel. Sajnos a negyedik negyedre nagyon elfáradtunk, ellenfelünk pedig egyre közelebb jött hozzánk. A végén nem tudtuk a helyzetünket bedobni, viszont nem szedtük le a lepattanót sem, így az utolsó másodpercben egyenlíteni tudott a Somorja. Barátságos torna lévén nem volt hosszabbítás, így ez a találkozó döntetlennel zárult – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia – Samorin 43-43 (8-13, 18-3, 12-12, 5-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Mayr Jana 10, Deák Zsófi 6, Lévai Juli 6, Tapodi Sári 5, Dávid Léna 5, Jakó-Szalai Zita 3, Szabó-Iván Liliána 3, Örsi Anna 2, Sárga Emese 2, Takács Sári 1

Egy kis pihenő után a Sopron csapatával mérkőztünk meg, akikről tudtuk, hogy jó erőt képviselnek. Az első negyedet Léna, Sárika és Zita vezetésével nagyon szépen kezdtük, a jó védekezésünk és helyzetválasztásaink egy 6-20-s negyeddel zárultak, amiért hatalmas dicséret illeti a csapatot. Sajnos a második negyedben nem találtuk meg a védőket, befutásokból, büntetőkből sok kosarat kaptunk, viszont tudtuk tartani az emelkedett iramot. A harmadik negyedről egy kis változtatással ugyan, de még mindig előnnyel tudtunk fordulni. A negyedik negyedre viszont teljesen elfogytunk, buta faultokat ütöttünk, nem fenyegettük a gyűrűt, többen pedig lelkileg sem bírták a nyomást, amit a helyzet okozott. Az utolsó másodpercekig koncentrálni kellett a csapatnak, hogy a kidolgozott előnyt a kezünkben tarthassuk. Öt másodperccel a vége előtt volt még lehetősége ellenfelünknek egyenlíteni, de Deák Zsozsó labdaszerzésének köszönhetően a mi győzelmünkkel zárult a találkozó. Örülök, hogy a szünetből visszatérve tudtunk végre teljes csapattal edzeni és készülni, illetve, hogy egy ilyen színvonalas tornán tudtunk versenyezni. Remélem, hogy mind a Sopront, mind a Somorját mi is vendégül tudjuk látni még a szezonban, mert ezeknek a meccseknek van jelentősége – értékelt Kapornai Dóra.

Sportdarázs – Vasas Akadémia 45-47 (6-20, 11-10, 8-10, 20-7)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Jakó-Szalai Zita 10, Dávid Léna 9, Mayr Jana 6, Tapodi Sári 5, Deák Zsófi 5, Örsi Anna 4, Lévai Juli 4, Klemencsics Sára 2, Szabó-Iván Liliána 1, Horváth Mira 1