Kadett A csapatunk újabb kemény mérkőzésen van túl a kiemelt junior bajnokságban. Ezúttal a csoport éllovasa, a Csata DSE látogatott el Pasarétre, hogy megküzdjön U16-os korú lányainkkal.

„Nehéz feladat várt ránk ezen a mérkőzésen, mert a sok válogatottal felálló Csata DSE junior csapatát fogadtuk. Tudtuk, hogy nehezen fogjuk tudni feltörni az ellenfél védőrendszerét, ahogy az odavágón is, ezért szerettünk volna védekezésben jobban teljesíteni, mint az októberi mérkőzésen. Nagy koncentrációval és küzdőszellemmel dolgoztak ezen a lányok, és sikerült is az októberi 106 ponttal szemben most csak 84 pontot kapni, és két negyedben is 20 pont alatt tartani a csatás lányokat. Miután a statisztikai mutatókban alig látszik a védőmunka, ezért abból kevés pozitívumot tudnék kiemelni. A sok elhibázott dobás és eladott labda miatt csak négy játékosunk zárt pozitív IBM ponttal. Egy ilyen kemény ellenfél ellen jó teljesítmény Rubint Ágnes 8, Van Rijs Luca 4 lepattanója, valamint Van Rijs Dóra 4, Aho Tyra 3 szerzett labdája és Van Rijs Luca 3 gólpassza. Gratulálok a lányoknak a mai mérkőzésen mutatott védőmunkájához és az ellenfélnek a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/B – Csata DSE 27-84 (9-19, 3-27, 9-24, 6-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia /B: Van Rijs Luca 2, Van Rijs Dóra 2, Villányi Diána 2, Antal Fanni 7/3, Rubint Ágnes 2, Aho Tyra 3, Sztraka Bíborka, Záboji Tita 4, Örsi Kata, Tóth Boglárka, Bartos Blanka 5/3
Csata DSE: Rakita L. 13, Balogh L. 13, Várszegi R. 18, Telegdy Zs. 9/3, Krasovec L. 9, Polgári M. 6, Bajzáth L. 6, Jánosi V. 4, Strausz E. 6, Farkas Sz.