Két mérkőzést játszott a Vasas Akadémia U14/B együttese vasárnap hazai pályán, lányaink a Török Flóris Törekvés SE/A-t, valamint a DVTK Akadémia/B-t látták vendégül.

„Hazai pályán ilyen dekoncentráltan és bátortalanul talán még soha sem játszottunk, aminek az okát még mindig keresem. Saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést és az utolsó percig hajtanunk kellett a győzelemért. Remélem ez egy jó tanulópénz volt, hogy a mérkőzéseken nem csak testben kell ott lenni, hanem fejben is” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – Török Flóris Törekvés SE/A 53-47 (17-10, 9-12, 16-15,11-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Pácza Blanka 12, Tóth Frotti 11, Karli Dóra 6, Szabó Noémi 6, Firle-Kiss Bora 4, Muszka Zita 4, Bogdán Fanni 4, Nagy Borostyán 3, Tompa Noémi 3, Marton Szilvia, Pátzay Sára, Vértes Vanda

„Ezen az összecsapáson dőlt el, hogy melyik csapat lesz a csoportelső. Próbáltuk a lányokat az előző mérkőzés után feltüzelni, ami az első negyed közepéig működött is, majd jött a rövidzárlat. Innentől kezdve az egész meccsen futottunk az eredmény után. Az utolsó negyedre, majdnem két óra játék után viszont olyan erőket mozgósítottak és olyan küzdést produkáltak a pályán, amit ha csak egy kicsivel előbb elkezdenek, akkor most csoportelsőként várnánk a selejtezőt. Fontos kiemelni, hogy a mérkőzéseken nem csak a dobott pontokkal lehet kitűnni, hanem a mezőnymunkával is. Ilyen munkát végzett például Bora, aki 12 lepattanót szedett, Frotti, akinek 11 kiharcolt faultja volt és nem utolsó sorban Noncsi, aki hatalmas védőmunkát végzett mind a két meccsen. Rengeteget hibáztunk a hétvégén, mégis elégedett vagyok a lányokkal és az eredménnyel is. Sok munka van bennük, aminek biztosan meglesz a gyümölcse” – értékelt Ambrus Szandra.

DVTK Akadémia/B – Vasas Akadémia/B 63-59 (15-7, 19-13, 17-15, 12-24)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Tóth Frotti 15, Pácza Blanka 15, Marton Lia 8, Szabó Noémi 7, Firle-Kiss Bora 6, Kollár Kata 4, Vértes Vanda 2, Karli Dóra 1, Tompa Noémi 1, Bogdán Fanni, Marton Szilvia, Nagy Borostyán