A Vasas Akadémia felnőtt csapata a Ludovika Arénába látogatott el vasárnap, ahol az egy héttel ezelőtti találkozó visszavágóját rendezték. A kezdősípszót követően nem találták a ritmust lányaink, így a Csata el tudott lépni és magabiztosan irányította a játékot az előny tudatában. A félidőt követően lendületet kapott csapatunk, belátható távolságra sikerült zárkóznunk, melyet követően ismét hullámvölgybe kerültünk. Nem sikerült megismételni a múlt szombati eredményt, ezúttal a Csata nyerte a párharcot.

Váratlan fordulatokat hozott a Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia mérkőzés bemelegítése. Amellett, hogy már a mérkőzést megelőző percekben látható volt, hogy Lelik Réka bevethető lesz a találkozón, a Csata frissen igazolt légiósa, Dejza James is melegített. Csak a mérkőzés előtt fél órával derült ki, hogy az amerikai nem léphet pályára, hiszen nem rendelkezik friss negatív PCR teszttel, így már az első sípszó előtt vissza kellett térnie az öltözőbe.

Zempare pontjaival repülőrajtot vett a Csata a találkozó elején, 10-0-ás rohamot követően három percet kellett várni az első Vasas pontokra. Támadásban és védekezésben sem találtuk a ritmust, rohanósra sikerült az első negyed, ami egyértelműen a hazaiaknak kedvezett. Négy hármas is gyűrűbe talált a Csatánál, amely agresszív játékának köszönhetően kézbe vette az irányítást.

Nem változott a játék képe a második negyedben, védekezésünk továbbra sem volt a legjobb, támadásban pedig továbbra is meggyűlt a bajunk a pontszerzéssel. A túloldalon a sérüléséből visszatérő Lelik Réka plusz lendületet adott csapatának, amivel tizenöt pontos előnyre tett szert a Csata félidőre.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Bach Bogi vezérletével megkezdődött a felzárkózás a szünetet követően, csapatkapitányunk remek példát mutatott a pályán társainak. Több kiváló megmozdulása mellett bátran és határozottan védekezett, rövidzárlatot okozva az ellenfél csapatban. Minden esélyünk megvolt a fordításra, hiszen a Csata mindössze öt pontot szerzett a harmadik negyedben. Nem volt meg azonban csapatunkban az átütő erő, így amint belátható távolságra zárkóztunk, becsúszott egy-két hiba. Támadásban mindképp hiányzott néhány játékos Bach Bogi mellé, ennek hiányában azonban bár sokkal jobban játszottunk, nem tudtuk átvenni az előnyt.

Négy pontra zárkóztunk a negyedik negyed elején, majd néhány hibát követően két perc elteltével ismét tíz fölé nőtt a különbség. Talán a sűrű menetrendből adódó fáradság is szerepet játszott abban, hogy hiányzott a tűz, ennek ellenére nem adták fel a találkozót Milos Pavlovic lányai. Folytatódott a szoros küzdelem az utolsó negyedben is, azonban továbbra is küszködtünk a pontgyártással. Első számú dobónk, Bri Fraser sem találta a ritmust, ráadásul egy pályán kívülre tartó labda megmentését követően a bokájához nyúlt centerünk. Azonnali ápolásra nem, cserére azonban szükség volt. Nem hozott tehát szerencsét a szezonbeli első tv-s meccs, a Csata örülhetett a találkozó lefújását követően.

“Egyértelműen kimerültek vagyunk, ami napi szinten meglátszik a munkában. Ma sem tudtuk a saját játékunkat játszani, és nem a Csata védekezése, hanem saját magunk miatt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem gondolom, hogy a Csata jobb volt ma nálunk, nekik is pocsék meccsük volt. Komoly gondjaink voltak a dobáshelyzetekkel. Sokat hezitáltunk, nem voltunk elég bátrak, sok üres helyzetet el sem vállaltunk. Ráadásul lényegében öt perc előnyt adtunk ellenfelünknek. A húsz eladott labdánk is nagyon sok, emellett talán kicsit a tv közvetítést is nyomásként élték meg a lányok” – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 54-42 (18-10, 17-10, 5-14, 14-8)