Jól indult, de sajnos vereségbe fulladt a Tippmix Női NBI/A rájátszás 2. fordulójának 2. mérkőzése Pasaréten. A TFSE-MTK 64-77-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia ellen, ami azt jelenti, hogy nincs még lezárva a küzdelem, szombaton idegenben kell megismételnünk az előző hétvégi sikert.

Iggy Allen középtávolijával kezdődött a találkozó, amire Szabó Fanni válaszolt egy hárompontost. A következő támadásnál ismét légiósunk talált be, ezúttal a hárompontos vonalon túlról. Nagy iramot diktáltak a csapatok már az elejétől, a nagy iram ellenére kevés hibát láthattunk. Dúl Panka is feliratkozott a triplázók listájára, azonban Tóth Orsi harciasságának köszönhetően maradt a Vasasnál az előny (10-6). Remekül járattuk a labdát támadásban, megvoltak a lehetőségeink és védelmünk is jól működött. Budácsik Dorka ziccerénél maradt néma a síp, amit számon kértek a Vasas szurkolói, a kapott labdát pedig ki tudta használni ellenfelünk. A TF Czinano játéka mellett a hárompontosokat erőltette, míg Milos Pavlovic együttese inkább a centermunkában bízott. Jáhni Zsófi büntetői nyugtatták meg a paprikás hangulatot, amivel négy pontra nőtt az előnyünk, Király hárompontosával azonban újra zárkózni tudtak a vendégek. Ellenfelünk centere az utolsó percben duplázni tudott, a TF pedig átvette a vezetést. Jáhni Zsófi tért vissza nálunk a pályára, egy remek labdaszerzést követően az ő büntetőivel javítottunk. Az utolsó szó Királyé volt, aki harmadik triplájával 18-21-re módosította az eredményt.

Komoly eligazítást kaptak lányaink a rövid szünet alatt, hiszen hagytuk érvényesülni a TFSE egyik legnagyobb fegyverét. Jáhni Zsófi ziccerezik Tóth Orsi asszisztjából, de a túloldalon egy újabb hármasnak örülhettek a vendégek, ezúttal Dúl Terka kivitelezésében. Rendkívül hasznosan játszott centerünk, a második játékrész elején már 11 pontnál járt. Iggy Allen duplájával tudtunk egyenlíteni, de az irányítást nem sikerült átvennünk. Czinano kettő plusz egy akciójával ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, majd Dúl Panka találatával Vasas időkérést érő különbség alakult ki (26-31). Támadójátékunk rendezését vette célba elsősorban vezetőedzőnk, de védekezésben is voltak apróbb hibáink. Dúl Terka hárompontosával kétszámjegyűre módosult a különbség két perccel a második negyed vége előtt, kijelenthetjük, hogy kisebb hullámvölgybe kerültünk. Salamon Zsófi rossz büntetőkísérletét Iggy Allen pöcizte vissza a gyűrűbe, a szabálytalanságot vitató vendég edző pedig időt kért. A hajrá ezúttal is ellenfelünknek sikerült jobban, 28-39-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok. Az első húsz percet követően Iggy Allen és Czinano vezették a gólszerző tabellát 13-13 találattal, őket követte Jáhni Zsófi 11 ponttal. Szombati mérkőzéséhez képest a TF csökkentette az eladott labdákat és a hárompontos vonal mögül is hatékonyabb volt. Korántsem volt még vége a találkozónak, hiszen ha kihagyott ziccereinből legalább néhány célt ért volna, sokkal kisebb lehetett volna a különbség. Milos Pavlovicnak többek között arra kellett megoldást találnia a félidőben, hogy pontosabban és higgadtabban vágjunk neki a folytatásnak.

Myah Taylor ladbaszerzéséből Tóth Orsi tudott ziccert értékesíteni, majd irányítónk Szabót megverve zárkóztatta a Vasast. Czinano vezérletével tért vissza a meccsbe a TF, de sebességben úgy tűnt, meg tudjuk lepni ellenfelünket. Budácsik Dorka negyedik személyi hibáját ütötte be a harmadik játékrész közepén, Madár Eszti lépett a helyére. Kezdtek fáradni a csapatok, több büntető is kimaradt, az apróbb káosz után Tóth Orsi remek egyéni akcióját követően Myah Taylor duplájával zárkóztunk. Burján nem tudta értékesíteni a háromopntost, védekezésben azonban úgy tűnt, javítja hibáját ellenfelünk. Czinano passzánál Madár Eszti leste el a szándékot a palánk alatt és dobhatott könnyű kosarat. Három pontra zárkóztunk, újra nyitottá vált a meccs, a TFSE pedig időt kért. A vendég triplákat sikerült hatástalanítanunk, ám Czinano centerjátéka sok borsot tört az orrunk alá. Szűk egy perc alatt visszaállt a tíz pontos különbség, így ezúttal Milos Pavlovicnak volt mondanivalója játékosainak. Sajnos nem tudtunk megújulni, ráadásul minden összeesküdött ellenünk. Nem ültek a dobások, a kétes szituációk pedig úgy is ellenfelünk javára lettek eldöntve, hogy vezetőedzőnk egyszer kikérte a videóbíró segítségét.

Czinano ezúttal Salamon Zsófi eszén járt túl, majd Madár Kata ellen ítéltek a játékvezetők sportszerűtlen faultot. Madár Eszti duplájával csillant fel a remény, de Burján hárompontosa, majd Szabó ziccere talán a győzelmet érő pontokat szerezték. Myah Taylor hatalmas energiát hozott a kispadról a hajrára, a büntetőkkel azonban jócskán meggyűlt a bajunk. Czinano ötödik személyi hibáját ütötte be három perccel a vége előtt, de nem kellett várni a hazai drámára sem, másodpercekkel később Budácsik Dorkát is kiállították a játékvezetők. Tizenhat pontra zárkóztunk négy perccel a vége előtt, a játék pedig vendég időkérést követően folytatódott. Tóth Orsi villámgyors ziccerét követően megakadt a pontgyártás, a folytatásról Király gondoskodott egy triplával. Madár Eszti válaszolt egy középtávolival, centerünk azonban egy újabb vitatott szituációnál kisebb sérülést szenvedett. Németh dobhatott két büntetőt, a hibát követően pedig Iggy Allen indulhatott meg. Nyíltsisakos küzdelembe torkollott a végjáték, és amikor úgy tűnt, hogy zárkózni tudunk, jött egy újabb Király tripla. Gelei Karola és Kádár Orsi léptek pályára a hajrára, előbbi egy remek duplával jelentkezett. Nagyot küzdöttek lányaink, a TFSE azonban kiegyenlítette a párharcot, így szombaton a harmadik mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa.

Nem úgy végeztük el a mai munkát, ahogy terveztük. Rettentően rosszul játszottunk, senki nem tudta meglendíteni a szekeret, határozottan állíthatjuk, hogy ez ma nem volt a mi napunk. Ennek ellenére higgadtnak kell maradnunk, hiszen semmi sem dőlt még el. Szombatra össze kell magunkat szednünk, a játék összes elemében javulnunk kell – mondta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 64-77 (18-21, 10-18, 16-18, 20-20)