Hétvégén rendezik a női NBI/A alapszakaszának utolsó előtti fordulóját. Szombaton a Vasas Akadémia az újonc TFSE-MTK csapatát fogadja hazai pályán, amely ellen idegenben gyenge formát mutattunk. Éppen ezért lányaink keményen készülnek a visszavágóra.

Utolsó két mérkőzésünket az alapszakaszban hazai pályán fogjuk játszani, előbb a TFSE-MTK ellen, majd a ZTE látogat Pasarétre. Az önbizalmunkkal nem lehet baj, múlthéten ugyanis lélektanilag fontos győzelmet arattunk az ELTE-BEAC otthonában, amivel még jobban eltávolodtunk közvetlen riválisunktól.  Sérüléséből lassan teljesen felépülő csapatkapitányunk, Bach Bogi is egyre több időt tölt a pályán, a BEAC ellen nyolc percre vetette őt be Földi Attila. Minden adott tehát egy jó mérkőzéshez, valamint a javításhoz, hiszen a TF otthonában nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztük.

Az újonc remek teljesítményt nyújt első bajnoki alapszakaszában, 10 győzelemmel és 10 vereséggel jelenleg a hatodik helyen áll, holtversenyben az ötödik ZTE-vel. Légiósaik stabilan és hatékonyan teljesítenek, a magyar játékosokkal kiegészülve pedig nagy csapatok tiszteletét is kiharcolták. Valószínűleg nem fog félgázzal játszani szombaton a TF Pasaréten, hiszen az 5-8. helyen nagyon besűrűsödött a mezőny, és természetesen nem mindegy melyik helyről zárják az alapszakaszt.

„Nagyon jól választottak légiósokat, hárman együtt 50 pontot átlagolnak meccseként, ami sok csapatnak okozott már fejtörést. Emellett a magyar játékosok is remekül szállnak be a meccsekbe. Sikerünk kulcsa azt gondolom az lehet, ha meg tudjuk állítani a külföldi játékosokat. Fel fogunk készülni a találkozóra, remélem ez a pályán is látható lesz majd” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – TFSE-MTK találkozó szombaton 17:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.