Ahogy azt már megszokhatták azok, akik a legkisebbek versenysorozatát figyelemmel követik, idén is Pasaréten rendeztük meg az U11-es Országos Leány Jamboreet. Az eseményen az ország 16 legjobb korosztályos csapata vett részt, akik különböző régiókból kvalifikálták magukat a döntőre. A korábbi évek mintájára idén is kevert csapatokkal, fantázianevek alatt versenyeztek a lányok, és szerezhettek maradandó élményeket.

A megnyitót követően, a pénteki napon gyors ismerkedés után az első csapatok máris megkezdték a küzdelmeket. Mindenki egy-egy mérkőzést játszott, majd vacsora után csatlakozott az eredeti csapatához, és elfoglalták a szállást. Az esemény fő napja a szombat, hiszen ekkor már reggel 9:00-től pattog a labda a csarnokban és a kisteremben, majd miután mindenki lejátszotta az aznapi két mérkőzését, összegyűlünk a nagyteremben egy különleges gálamérkőzésre, valamint dobóversenyre.
Az All-Star mérkőzés mindig különleges, a csapatok edzői az egész éves teljesítményt figyelembe véve kiválasztanak egy játékost a csapatukból, majd az így kialakuló tizenhatos mezőnyből kelet és nyugat felosztással két csapatot csinálunk.

Az idei évben egy szoros meccsen a keleti csapat győzedelmeskedett, de szeretnénk kiemelni minden tehetséget, akik részt vehettek a küzdelemben:

Kelet:
Germos Lili (DVTK Tiszaújváros)
Merkel Blanka (DVTK Akadémia/A)
Hajdu Anna (Csata Garfield)
Csokai Bella (Karcagi SE Oroszlánkák)
Fekete Róza (Kecskeméti KA Amazonok)
Piukovics Mira (Bajai NKK)
Pénzes Nóra (Cívis KK Macskatigrisek)
Odorige Rejoice (Kőbányai Darázslányok)
Edzők: Kecskeméti János (Cívis KK Macskatigrisek), Benőcs Viktor, Benőcs Dávid (DVTK Tiszaújváros)

Nyugat:
Szermán Alíz (Török Sasfiókák)
Horváth Patrícia (KWBC Körmend)
Zsigmond Elza (DKKA Tigrisek)
Kuntzl Anna (Vasas Amazonok)
Győző Emma (NKA Pécs)
Márkus Gerda (Villámló Tigrisek)
Szabó Panni (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Takács Anna Lili (Szorgos Darazsak)
Edzők: Tahin Péter (KWBC Körmend), Ruska Norbert (Vasas Amazonok)

Az All-Star mérkőzés szünetében rendeztük meg szokás szerint a dobóversenyt, ahová szintén minden klub egy-egy játékost kvalifikálhatott. Itt is rendkívül színvonalas, és kiegyenlített küzdelem zajlott, de talán a hazai pálya is segítette a végső győztest, ugyanis a Vasas Amazonok játékosa lett a torna legjobb dobója:

1. Dávid Léna (Vasas Amazonok)
2. Malecz Berta (Dvtk Akadémia/A)
3. Häckl Lotti (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Vasárnap, a torna zárónapján további egy-egy mérkőzést játszottak a csapatok, majd egy jóleső ebéd elfogyasztása után el is érkezett a torna lezárása, a záróünnepség. Az érmek, az oklevelek, az ajándékok és különdíjak átvétele után – meg persze miután mindenki aláíratta a mezét azzal, akivel szerette volna – pedig lezártuk a szezont.

Bízunk benne, hogy mindenki maradandó élményekkel és barátságokkal gazdagodott és reméljük, hogy sok ismerős arccal találkozunk a következő évek utánpótlás tornáin.