Megkezdődött a legkisebb korosztály által várva várt megmérettetés, a 2023/24-es Nyuszi-Kupa. A rutinos versenyzők mellett sok fiatal tehetség számára ez volt az első igazi mérkőzés, amin pályára léphetett. Az izgatottság ellenére nagyon jó hangulatban teltek a meccsek, így mindenki fáradtan, de óriási mosollyal az arcán mehetett haza a nap végén.

A hétvégén a legkisebbekkel részt vettünk az első Nyuszi-kupa fordulón. A minimális 8 fővel érkezett a Vasas Törpék csapata, több gyerkőc is volt, akinek ez volt élete első meccse, de voltak már rutinosabb játékosok is a csapatban. Az első mérkőzésünk nagyon kiélezett volt, végig fej-fej mellett haladtunk a Fillér Delfinekkel, ám a végén sajnos 2 ponttal alul maradtunk. Azt gondolom, hogy a végére kicsit elfáradtunk, nem pottyantak be a ziccerek a gyűrűbe, de én így is eszméletlen büszke vagyok a lányokra, mert amit az elmúlt pár hétben gyakoroltunk, azokat a pályán téthelyzetben is hasznosítani tudtuk és így lehet szépen előre haladni. A második mérkőzésünkre egy kisebb pihenő után léptünk újra a kisterem parkettájára, ám a lányokon semmi fáradtság nem látszott. Ugyanúgy hajtottak végig mind a négy negyedben, így egy viszonylag nagyarányú győzelmet arattunk a Csík Tigrisek ellen. Nem csoda, hogy a csajok is mosollyal az arcukon távoztak a csarnokból. A munka nem áll meg, készülünk a következő fordulóra és a cél, hogy legközelebb mind a két meccsünkről győztes csapatként jöhessünk le a pályáról, de előtte természetesen a tavalyi szokásokhoz híven egy sütizéssel megünnepeljük az első közös sikerünket – mondta a Vasas Törpék edzője, Simon Réka.

Kicsit félve vágtunk bele az első fordulóba, hisz csapatunk nagy részben 1. és 2.osztályos gyerekekből áll, akik többségében nemrég ismerkedtek csak meg a kosárlabdával. Ellenfeleink jóval technikásabb, tapasztaltabb játékosok voltak, ám kis csapatunk töretlenül kitartott és becsülettel helyt állt mind a két meccsen. Habár az eredmény igazolta a jelenlegi hiányosságunkat, a gyerekek továbbra is nagyon motiváltak maradtak, köszönhetően a biztató közegnek, ami a meccsen is fogadta őket életükben először. Egyelőre a tavaly óta kosarazó kislányaink húzták nagyon szépen a csapatot, de remélem a közeljövőben sok segítségük lesz és sokan felfejlődnek majd hozzájuk a csapatunkból. Engem nagyon bizakodóvá tettek a hétvégi szereplésükkel – mondta a Csík Tigrisek edzője, Jánosi Lilla.

Vegyes csapattal indultunk a Nyuszi-kupán, viszont ügyesen összejátszottak a gyerekek. Az első meccset nagy fölénnyel nyertük, a második meg egy kicsit szorosabb volt, de azt is megnyertük. Annak örültem a legjobban, hogy bátran játszottunk annak ellenére, hogy egy hónapja kosaraznak a gyerekek. Büszke vagyok rájuk. A következő Nyuszi-kupán az lesz a cél, hogy a mostani hibáinkat kijavítsuk – mondta a Remete/Lisznyai edzője, Szabó Evelin.

Két mérkőzést játszottunk ezen a hétvégén, egyet a velünk egykorú fiúk ellen, egyet pedig egymás ellen két csapatra bontva. Úgy érzem, hogy az elmúlt két hónap kemény munkája elkezdett beérni, a lányok sokkal jobban figyelnek ránk, próbálják végrehajtani azokat az utasításokat, kéréseket, amiket tőlünk kapnak. Külön öröm, hogy ezeken a mérkőzéseken olyan emberek is meg tudják mutatni magukat, akiknek a kenguru csapatban az előző héten nem volt lehetősége – mondta U11/B csapatunk edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Második-harmadikos csapattal indultunk el idén ezen a versenyen, egy-két bátor elsős pedig csatlakozott hozzánk. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen lányok járnak hozzám hetente kétszer, akik bátran, önzetlenül küzdenek végig. Kiemelném, hogy a csapat nagy részének ez volt élete első Nyuszi-kupája, a félidőkben pedig 6 és 5 büntetőt sikerült bedobniuk. Az, hogy két mérkőzést is nyertünk, már csak hab volt a tortán. Dolgozunk tovább, már alig várjuk a következő megmérettetést – mondta a Fillér Delfinek edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Az idei év első Nyuszi-kupájára nagy lelkesedéssel érkeztünk. Nagyon örültem neki, hogy sokan kevés edzéssel a hátuk mögött is eljöttek megmérettetni magukat. Az első meccs elején kicsit izgultak a lányok, de ügyesek voltak és ezt a kezdeti izgulást a meccs végére sikerült leküzdeniük. A második találkozón a fiúk ellen is voltak szép labdaszerzések és jó passzok. Bár nyernünk most nem sikerült, örültem neki, hogy mindenki az utolsó percekig harcolt és mosollyal az arcán tért haza. Sok gyakorlással és odaadással reméljük, legközelebb eredményesebbek leszünk. Hajrá Budenz – mondta a Budenz Bóbiták edzője, Pataki Dóri.