Fővárosi derbivel zárja a Vasas Akadémia felnőtt csapata a 2018-as évet, szombaton az ELTE BEAC Újbuda látogat Pasarétre. 

A két együttes párharca igazi presztízs csatává nőtte ki magát a női NBI/A alsó házában, így izgalmakban biztosan nem lesz hiány a 2018-as év utolsó mérkőzésén.

A BEAC két győzelemmel és nyolc vereséggel jelenleg a bajnoki tabella 11. helyén áll. Hozzánk hasonlóan az újbudai alakulat is legyőzte a CEKK-et Cegléden, ezen kívül még az MTK ellen járt sikerrel hazai pályán. A Vasas Akadémiának már három győzelme van a felnőtt bajnokságban, így egy hétvégi győzelemmel megnyugtató távolságra kerülnénk közvetlen riválisainktól, és bebiztosítanánk helyünket a nyolcadik helyen.

„Csapatként kell extrát nyújtanunk, mint minden mérkőzésen, most is a védekezés fog főszerepet játszani. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos nekünk ez a mérkőzés, ehhez mérten készülünk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük ezt a győzelmet” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Jó hír, hogy a ZTE elleni meccset kihagyni kényszerülő Jefimija Karakasevic újra harcba hívható, ráadásul csapatkapitányunk nagyon motivált a BEAC elleni harc ellen: „Ez lesz az egyik legfontosabb meccs az idei évben, ha nyerünk, nagy esélyünk van arra, hogy bejussunk a play off-ba, amit célkitűzésünk volt a szezon elején” – mondta Jefimija Karakasevic.

A teljes nyilatkozat az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=h2ImxoSXfk0

A mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik a Pasaréti Sportcentrumban.