Szombaton elrajtol a Tippmix Női NBI/A bajnokság, az első fordulóban lányaink a Sopron Basket ellen lépnek pályára Pasaréten. Nem volt zökkenőmentes a felkészülési időszak felnőtt csapatunk számára, azonban mindenki izgatottan várja az új szezon kezdetét.

Mindannyian nagyon vártuk már ezt a pillanatot, útjának indul a 2010/22-es kosárlabda szezon. A pandémia tépázta tavalyi évet követően ráadásul újra megtelhet a Pasaréti Sportcentrum lelátója, hiszen a jelen szabályozások értelmében mérkőzéseink nyitva állnak a szurkolók előtt, az eseményen való részvétel azonban védettségi igazolványhoz kötött.

Nem volt zökkenőmentes az elmúlt néhány hét felnőtt csapatunk számára, a felkészülési időszakban ugyanis több játékost is nélkülöznie kellett Milos Pavlovicnak. Ráadásul újonnan igazolt amerikai centerünktől is meg kellett válnunk, ami tovább nehezítette a dolgunk. Ettől függetlenül a jól megszokott családias légkör uralkodik Pasaréten, lányaink és a szakmai stáb jó hangulatban készül az első bajnoki megmérettetésre.

Korábban a Vasas SC készített interjút vezetőedzőnkkel, Milos Pavlovic elmondta, abban bízik, hogy felvesszük a versenyt a soproniakkal és kemény játékot mutatunk ellenük. Nem szabad, hogy teherként éljük meg ezt a meccset. Arra kell figyelnünk, ami rajtunk múlik. Minden áldott nap a saját szellemiségünk által vezérelve kell pályára lépnünk. Ez pedig a következő: játssz keményen, add a tőled telhető legjobbat, harcolj!

„Nehézkesen zajlott a felkészülés utolsó szakasza a csapat számára, mivel több játékost is nélkülöznünk kellett betegségek és sérülések miatt. Nem könnyíti meg a dolgunk, hogy a bajnokság első mérkőzését rögtön a Sopron Basket ellen fogjuk játszani, de lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Biztos vagyok benne, hogy a lányok bizonyítani akarják majd a szezon során, hogy a tavalyi remek szereplés nem egy egyszeri eset volt, hanem bennünk van ez az eredmény hosszabb távon is” – mondta a Vasas Akadémia segédedzője, Nenad Markovicot.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Sopron Basket bajnoki találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.