A hétvégén felnőtt és junior együttesünk folytatta a felkészülést, ezúttal Csehországban utaztak a lányok, ahol sok biztató jelet láthattunk.

Csapatunk pénteken indult útnak a prágai tornára, ahol három mérkőzés várt ránk. A tornát az utolsó pillanatban az egyik meghívott lemondta így az első és az utolsó mérkőzést is a házigazda Slavia Praha csapata ellen játszottuk. „A tornára olyan céllal érkeztünk, hogy az első mérkőzéshez képest javítsuk valamelyest a hibáinkat, és stabilizáljuk a játékunk. Ezt sikerült elérni, de természetesen, ami miatt különösen hasznos volt a torna, véltünk felfedezni újabb hiányosságokat is, amiket az elkövetkezendő héten igyekszünk orvosolni. Vegyes felállásokban játszottunk, hiszen junior csapatunk is tornán vett részt, ezért egyes játékosok „vándoroltak” a csapatok között, ennek ellenére mindenki kapott lehetőséget, és jól is teljesítettek a lányok. Természetesen, ahogy az első negatív eredmény után nem pánikoltunk, most sem ünneplünk, hiszen mindez csak a felkészülés része. Tudjuk, a magyar bajnokságban sok nagyon erős csapattal fogunk találkozni. Továbbra is sok időre van szükségünk, hogy legjobb arcunkat mutassuk, de elindultunk egy jó úton és mindent megteszünk, hogy minél előbb csúcsformában legyünk” – összegezte a tornát Földi Attila, a felnőtt csapat vezetőedzője.

Az első mérkőzésen egy fizikálisan kimondottan jó, három légióssal felálló csapat ellen játszottunk. A meccset magabiztosan irányítva végig vezetve nyertük. „A hét közbeni meccsünk utáni fejetlenséget itt már némileg rendezve, elég összeszedett játékot mutattunk, és a rendelkezésre álló szűkös idő ellenére sikerült nagyon sokat előre lépnünk. Kimondottan jó hír, hogy a sikerből mindenki kivette részét, és nem tudnék gyengén játszó játékost mondani a csapatunkból” – emlékezett vissza Földi Attila.

Blk Slavia Praha – Vasas Akadémia 56-81
Pontszerzők:
Vukov 5/3, Bach 13/6, Smailbegovic 6, Karakasevic 9, Heljic 8, Dombai 13/6, Varga 8, Hizsnyik 2, Tóth O. 8, Tóth F. 9, Madár

Hasonlóan jól kezdtük el a második mérkőzést is, a kevés pihenő ellenére, pedig nagyon jó ritmusban kezdtünk. A félidőig már 20 pont felett vezettünk, ám azután könnyelműen kiadtuk kezünkből az előnyünket. A negyedik negyedben aztán ismét sikerült rendezni a sorainkat és végül egy kisebb megingást leszámítva magabiztosan nyertünk.

Vasas Akadémia – Slovanka MB 69-55
Pontszerzők:
Vukov 8, Bach 6, Budácsik 4, Smailbegovic 2, Karakasevic 11, Madár, Boros 2, Heljic 11/3, Dombai 6, Varga 8, Hizsnyik, Tóth O. 7/3, Tóth F. 4

A vasárnapi mérkőzésen ismét a házigazda ellen játszottunk. „Ezen a mérkőzésen nagyon álmosan, fáradtan és dekoncentráltan kezdtünk. Sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem volt az előző nap szintjén. Gyorsan összeszedték a magasembereink a faltjaikat így ez is nehézséget okozott. A fásult játékunk ellenére sikerült apránként ledolgozni a hátrányunkat úgy, hogy a végjátékban magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ami különösan fontos, hogy gyengébb játékkal is tudtunk nyerni” – mondta a vezetőedző.

Blk Slavia Sraha – Vasas Akadémia 60-63
Pontszerzők:
Vukov 3, Bach 5, Budácsik 2, Karakasevic 12/3, Madár, Boros 2, Heljic 6, Dombai 10/3, Varga 12, Tóth O. 11/3, Hizsnyik

Junior csapatunk két mérkőzést játszott, mérlegük pedig egy-egy lett a csehországi utazás során. A meccseket Igor Skocovski, a junior csapat edzője értékelte.

USK Praha – Vasas Akadémia 50:57 (8-14,17:13,13:13,12:17)
Pontszerzők:
Budácsik D. 10, Tóth Fruzsina. 2, Vigh B. 8, Dúl T. 7, Mudra V. 7, Boros B. 8, Kuncz P. 2, Kun R. 4, Altman A. 9, Szerencsés T.

„Első felkészülési meccsünket játszottuk ebben a szezonban, az idei figurák betanulása hogy még mindig betanulás alatt állnak. Voltak nagyon jó pillanatok, ahol működött a támadás és védekezés, ezért dicséretet érdemelnek a lányok. Még sok munka vár ránk, de jó irányba tartunk. Továbbra is a védekezésen van a főszerep” – mondta Igor Skocovski, a juniorok edzője.

Basket Slovanka – Vasas Akadémia 56:53 (10:10, 19:15, 11:15,16:18)
Pontszerzők:
Smailbegivic N., Boros B. 9, Tóth F. , Vigh B. 10, Dúl T. 2, Mudra V. 4, Kuncz P. 4, Kun R. 2, Sitku Zs., Altman A. 2, Keszy-Harmath S., Tóth F. 20, Szerencsés T. 2

„A torna második mérkőzése sokkal gyorsabb és fizikálisabb volt. Agresszív védekezés ellen még nem tudtunk olyan jó játékot produkálni, sok hiba jött belőle, azonban nagyon szépen harcoltunk védekezésben. Mindenképp kiemelném a pozitív hozzáállást és harci szellemet” – összegezte az edző.

További fényképek a Vasas Akadémia instagram oldalán: https://www.instagram.com/vasaswbasket/