Bronzmérkőzést játszhat a Vasas Akadémia junior csapata vasárnap, miután pontszegény mérkőzésen alul maradt a KSC Szekszárd ellen. Remekül kezdték a találkozót lányaink, de a folytatásban minden elemmel meg kellett küzdenünk, amihez kevésnek bizonyultunk.

Dúl Terka hárompontosa nyitotta a rangadót, irányítónk kosaraival 5-0-ra elhúzott a Vasas a találkozó elején. Hatalmas elánnal kezdett Igor Skocovski csapata, 11-0-s rohammal leptük meg a Szekszárdot, amely öt percen keresztül nem volt képes kosarat szerezni, így Harsányi Mária kénytelen volt időt kérni. Hat és fél perc kellett a KSC-nek az első pontok megszerzéséhez, Németh volt eredményes egy labdaszerzést követően. Siklós Dorka hibátlanul teljesített a büntető vonal mögött, 6/6-tal nagyban hozzájárult a Vasas előnyhöz. Magára talált a Szekszárd, nem engedtük azonban sokáig a saját játékukat játszani és tartani tudtuk tíz pontos előnyünket. Zárkózni tudott a második negyed elején a KSC, Renczes büntetőivel hatra csökkent a különbség, ám közelebb nem tudott jutni ellenfelünk annak ellenére sem, hogy ezúttal hazai oldalon volt egy kisebb rövidzárlat támadásban. Siklós Dorka büntetője törte meg a gólcsendet, ám támadójátékunk határozottan visszaesett az első negyedhez képest. Igor Skocovski sem volt elégedett a látottakkal, ezért magához hívta lányait. Továbbra sem javult a játékunk támadásban, így a KSC az utolsó percben a vezetést is át tudta venni feszült hangulatot teremtve ezzel a pályán.

Horváth Dóra duplájával távolodott a Szekszárd, továbbra is pontszegény perceket hozott a találkozó folytatása, ami ezúttal ellenfelünknek kedvezett. Miklós Melinda hárompontosa nyolc pontra távolította el ellenfelünket. Leblokkoltunk támadásban, 15 perc alatt egy pontot szereztünk, ami nem javított a helyzetünkön. Kunz Petra két büntetőjére azonnal válaszolt Miklós Melinda. Hosszú idő után Van Rijs Luca szerezte az első mezőnykosarat, továbbra is meccsben voltunk, Kuncz Petra hármasa pedig meghozta a hangot a hazai kispadon és remélhetőleg megalapozta bátorságunkat az utolsó negyedre. Öt pontos szekszárdi előnnyel kezdődött a záró felvonás, ami megint csak pontok nélkül kezdődött. Dúl Terka szerzett labdát, amivel három pontra zárkóztunk, majd Kun Rita kettő plusz egyével két pontra zárkóztunk. Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor Kun Rita agresszív betöréséből kiegyenlített a Vasas Akadémia, válaszul rögtön jött a szekszárdi időkérés. A folytatásban két KSC dupla talált gyűrűbe, Igor Skocovski pedig kikérte idejét két és fél percnél. Tartotta előnyét ellenfelünk, mindent fel kellett tennünk egy lapra. Nem talált gyűrűbe Dúl Terka hármasa, büntetőzhetett Renczes, aki ezúttal nem hibázott. Pontszegény mérkőzésen tudott nyerni a Szekszárd, a Vasas Akadémia bronzmeccset játszhat vasárnap.

“Nagyon jól kezdtük a találkozót, minden a terv szerint alakult az első negyedben. A folytatásban a Szekszárd rendkívül kellemetlen és agresszív védekezésre váltot, véleményem szerint több eset is a fault határon túl volt. A játékvezetők engedték a birkózást a pályán, nem szabtak gátat az agressziónak. Ez a folytatásban nem változott, nem tudom hogy miért. Nem gondolom, hogy mi voltunk a leggyengébbek ezen a találkozón” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémi/A – Atomerőmű KSC Szekszárd 38-45 (21-11, 1-14, 7-9, 9-11)