Junior csapatunk a Darazsak Sportakadémiát fogadta szombaton Pasaréten, a rájátszás 5. fordulójában. Igazi tűzijátéknak lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogatók, amit végül 101 dobott ponttal sikerült megnyernünk. 

Végig izgalmas mérkőzést játszottunk a soproniak ellen, csak a végén tudtunk olyan mértékű előnyt kidolgozni, ami a győzelmet is garantálni tudta. Már a találkozó elején látszott, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mivel az ellenfél gyors játékkal némileg meg tudta lepni csapatunkat. A második játékrészben sokkal többet koncentráltunk a támadásokra, így sajnos védekezésünkbe több hiba csúszott. Nem volt jó a kommunikáció, gondjaink akadtak a kizárással és az egy-egy elleni védekezés sem mindig ment zökkenőmentesen. Nem változott a felállás a szünet után sem, mindkét oldalon záporoztak a kosarak, ezért az utolsó negyedre teljesen nyílt maradt a mérkőzés. Nagy harc vette kezdetét a záró felvonásban, ahol öt perc alatt sikerült csinálnunk egy 13-6-os elszakadást, amit a meccs végéig tartani tudtunk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, hatalmasat harcoltunk és igazi csapatmunkával megszereztük a győzelmet. Külön kiemelném Kádár Orsolya (37 IBM, 30/6 pont, 6 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 3 blokk), Láng-Miticzky Blanka (23 IBM, 18/6 pont, 5 lepattanó, 3 assziszt) és Szilvássy Lilla (15 IBM, 9 pont, 9 lepattanó, 3 kiharcolt fault) teljesítményét – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – Darazsak Sportakadémia 101-89 (23-20, 28-27, 25-26, 25-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 18/2, Ulrih Z. 8/6, Glatz B., Igaz E. 6, Vágó A. 5, Szilvássy L. 9, Kendelényi L. 5, Kemény Sz. 2, Villányi D. 10/6, Kádár O. 30/2, László R. 1